2 471

Ердоган: Платихме капаро за руските ракети

Подписите под сделката за покупка на системите "С-400" са факт

Турция плати капаро за системите за противовъздушна отбрана "С-400", които предстои да купи от Русия, а подписите под сделката са поставени. Това обяви турският президент Реджеп Ердоган, съобщава в. Hürriyet.

Ердоган каза това, след като бе помолен да съобщи какво е актуалното положение със сделката и да коментира публикации в западни медии, че Анкара може да се откаже от покупката на руските ракетни системи.

"Нашите приятели вече са поставили подписи във връзка със системите "С-400". Доколкото знам е платено и капаро. Процесът от тук насетне ще продължи с отпускането за нас на кредит от Русия. Както г-н Путин, така и аз лично имаме решимост по този въпрос", изтъкна турският държавен глава.

Ердоган заяви още, че никой няма право да обсъжда принципите на Република Турция за независимост на отбранителната промишленост или отбраната, както и нейното независимо решение.

"Ние сами взимаме решенията, касаещи нашата независимост. Наша отговорност е да взимаме сами решения за мерките за отбрана с цел защита на нашата страна и за мерките за сигурност", каза още силният човек в Анкара.

Турция
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата