Last news in Fakti

12 Септември, 2017 10:15 3 663 6

Племенници на президента - наркотрафиканти

  • николас мадуро-
  • дрога-
  • наркотици-
  • присъда

Прокурори в САЩ искат 30 години зад решетките за роднини на Николас Мадуро

Племенници на президента - наркотрафиканти - 1
Снимка: Shutterstock

Американски федерални прокурори настояват двама роднини на венецуелския президент Николас Мадуро, признати за виновни в сговор с цел контрабанда на наркотици в САЩ, да бъдат осъдени най-малко на по 30 години лишаване от свобода, предаде ТАСС.

Двама от племенниците на Силия Флорес, съпругата на Мадуро - 32-годишният Франки Франсиско Флорес де Фрейтас и 30-годишният Ефраин Антонио Кампо Флорес - бяха задържани в Хаити през ноември 2015 г. По данни на местните власти те са планирали да доставят в САЩ над 700 кг кокаин.
Хаити екстрадира двамата венецуелци в Ню Йорк.

Американската прокуратура ги обвини в опит да се възползват от политическите си връзки за финансови облаги, като използват едно от летищата във Венецуела, за да изпратят в Хондурас кокаин, който да бъде прехвърлен в САЩ.

По данни на прокуратурата през октомври 2015 г. Флорес де Фрейтас и Кампо Флорес потърсили във Венецуела съдействие от свое доверено лице, за да обсъдят своя план. Това обаче бил агент на Федералната агенция на САЩ за контрол над наркотиците, работил под прикритие. Той продал пробно на венецуелците 1 кг кокаин. Тази и други срещи били заснети на видео и записите - включени към делото.

През ноември миналата година подсъдимите бяха признати за виновни. Още не се знае кога ще бъде постановена присъдата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    16 7 Отговор
    Ето така се прави политика --чрез изнудване и заплахи...Дали някой вече вярва на терористите от САЩ???

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ежко

    8 4 Отговор
    САЩ вчера ли научиха ,че родата на Мадуро са наркотрафиканти, в което дълбоко се съмнявам,защото подобни неща изплуват само и единствено когато някой засегне американските интереси.....И почва едно извиване на ръце - не ти е работа.
    Ако сте на мястото на родата на Мадуто с какво ще се занимавате.С наркотрафик дето с рисково и от срана с властите и от страна с контагентите и от гледна точка на конкуренцията или с петрол да речем -дето пак се печелят милиони и риска е минимален?Или направо диаманти, въглища...Във Веницуела има бол....
  • 4 по темата

    7 5 Отговор
    Има сащ – смърт по цялата планета, Ликвидиране на Държавата на Терора – мир по целият свят.

    Коментиран от #5

  • 5 BMW

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "по темата":

    Много си прав , преди да се открие Америка не е имало нито една война . За 500 години от както са я открили само войни .
  • 6 вярващ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Естествено , че вярват ,защо иначе има толкова желаещи да емигрират там , че се налага да вземат мерки за ограничаване на емигрантите.