Last news in Fakti

12 Септември, 2017 11:34 1 630 2

1 милион каталунци поискаха независимост (СНИМКИ)

  • каталуния-
  • референдум-
  • независимост-
  • барселона

Протестиращите в Барселона "извикаха" на висок глас, че се надяват референдумът да се състои на 1 октомври

1 милион каталунци поискаха независимост (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Около един милион души се събраха снощи в Барселона, за да изкажат подкрепата си за независимост на Каталуния. Събитието стана факт, след като властите в Мадрид предприеха действия за възпрепятстване на референдума за независимост на областта, предаде Reuters.

Каталунците отбелязват на 11 септември своя национален ден и по традиция искащи независимост активисти използват тази дата, за да призоват за отцепване на североизточната област.

1 милион каталунци поискаха независимост (СНИМКИ)

1 милион каталунци поискаха независимост (СНИМКИ)

Демонстранти се качиха един другиму на раменете, за да формират традиционните за Каталуния човешки кули. Други разпънаха плакати с надписи: "Ще бъдем свободна страна" и "Изпълнени с надежда" и носеха флуоресцентни фланелки с написано "Да".

Местната полиция съобщи в социалните мрежи, че около един милион души са взели участие в събитието, което го прави едно от най-многолюдните в досегашната история.

1 милион каталунци поискаха независимост (СНИМКИ)

Протестиращите "извикаха" на висок глас, че се надяват референдумът да се състои на 1 октомври въпреки съпротивата на Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деси Стоян Диди Дошо Ани

    12 2 Отговор
    Тея всичките са руснаци и затова искат Референдум, а и тоя Референдум никой няма да им го признае! На тая събраната тълпа трябва да се изсипе демокрация от оная дето само Маккейн я умее! България като страна от ЕС и НАТО, никога няма да признае резултата от Референдума в Каталуня ако той е в ущърб на интересите на САЩ!

    Коментиран от #2

  • 2 Све

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Деси Стоян Диди Дошо Ани":

    Изказване, като от устата на Лютви Местан или Цветан Цветанов
    България днес
Новини по държави: