12 Септември, 2017 16:00 1 206 0

Френска вълна се надига срещу Макрон

  • франция-
  • протести-
  • еманюел макрон

Недоволство срещу планираните трудови реформи

Хиляди излязоха на протест срещу планираните трудови реформи във Франция, съобщи France 24.

Това е първата мащабна проява на недоволство срещу новия френски президент Еманюел Макрон. Общата конфедерация на труда, вторият най-голям синдикат в страната, протестира срещу предложената от правителството реформа.

Френското правителство иска да даде повече свобода на работодателите, надявайки се така да стимулира икономиката. Според недоволните промените ще стимулират големите компании, а не средния и малкия бизнес.

В протестите няма да участва най-големия синдикат в страната CFDT. Законовите промени трябва да бъдат внесени в парламента на 22 септември.

Макрон се опита да прокара реформите, докато беше министър на икономиката в правителството на Франсоа Оланд, което предизвика серия от масирани протести. Няма изгледи той да се откаже от планираните промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: