13 Септември, 2017 08:45 1 781 5

Бивш президент: САЩ са по-скоро олигархия, а не демокрация

  • джими картър-
  • президент-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Джими Картър отправи остри критики към външната политика на Тръмп

Бивш президент: САЩ са по-скоро олигархия, а не демокрация - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че САЩ са по-скоро олигархия, а не демокрация. Демократът не пропусна да отправи остри критики към външната политика при управлението на настоящия държавен глава Доналд Тръмп.

Картър каза, че Тръмп трябва да преговаря открито със Северна Корея за мирен договор, вместо да сипе заплахи.

Бившият стопанин на Белия дом освен това смята, че няма надежда Тръмп да постигне успех като посредник в преговори за мир между Израел и палестинците. Той се отказа от отдавнашната американска позиция в подкрепа на решение с две държави на близкоизточния проблем.

Джими Картър говори пред свои приятели и почитатели в неговия "Картър център" в Атланта, щата Джорджия. Бившият президент посъветва Тръмп: "Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    34 1 Отговор
    То САЩ са олигархия от стотина години -няма нито един президент който да не е бил милионер-факт. А сенатори и конгресмени има даже милиардери...--и забележете--по време на властта си,те са станали още по-богати!!!!... Та за каква демокрация може да се говори ....
  • 2 Бесен Язовец

    25 4 Отговор
    Джими Картър е на възраст на която няма какво да губи и греховете го налягат затова се изповядва
  • 3 Барчо

    20 2 Отговор
    То това е ясно на всяко дете. Не е нужно да го казва някой. Е. Не на всеки. На краварските подлоги не и е ясно. На тях са и набили в мозъчетата, че там е най-голямата демокрация и всичко най най.
  • 4 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    барчо отдавна чакам да ми дадеш приемлив модел извън демокрацията.не ти хресва сащ,ес и т.н. демократични страни,но я ми кажи ква страна е твоята .тва дето го прави картър в русия или северна корея е невъзможно.там предишните от властта ги разтрелват заедно със семеиствата им.не случаино че фамилиите на почти всички съветски и руски политици след падането им бягат назапад,директно при врага.тва ще се случи и с децата на путин един ден ако не ги е добарал следващия император.та чакам да ми разкажеш ,коя е страната дето ти приемаш за ок!

    Коментиран от #5

  • 5 Патриот

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    както се вижда това трябва да се случи също и в България - на предишните, по-предишните, на тези преди тях и т.н. до 89-та година.
    Изроди продали собствената си старана и народ за без пари.