1 388 4

Германия депортира афганистанци

Осем чужденци с отхвърлени молби за убежище, бяха депортирани в родината

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Осем афганистански кандидати за убежище, депортирани от Германия, пристигнаха на международното летище в Кабул, съобщи Reuters.

Това е първата вълна депортации от германския град Дюселдорф, след като при нападение с камион бомба край германското посолство в Кабул през май загинаха 150 души и бяха ранени над 300.

След атаката германските власти ограничиха депортациите в Афганистан до три групи: лица, заподозрени в тероризъм от службите за сигурност, престъпници и лица, които са отказали да удостоверят самоличността си по надлежния ред.

Сред днешната група депортирани има най-малко трима криминално проявени.

Риза Ризаи, 40-годишен кандидат за убежище, родом от централната провинция Дайкунди, е прекарал две години и осем месеца в затвор, след като съпругата му го обвинила, че й е нанесъл побой. Това станало само 40 дни, след като пристигнали в Мюнхен.

Мохамад Джамшеди, 20-годишен кандидат за убежище, казва, че не му е обяснено защо е върнат в Афганистан. Той е прекарал известно време в затвор в Германия, но не казва какво престъпление е извършил, нито колко време е лежал.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Е.С.Т.Е.Т.
  Отговор
  1 11:22  13.09.17
  Каква "вълна"? Само 8 души. След тази осмица следва да има поне три нули, а четири или пет ще решат въпроса с рязаната измет в Европа.
 • меркелизъм
  Отговор
  2 11:33  13.09.17
  Каква вълна то цяло цунами е ся го заля Афганистан хахаха, Меркел пропаганден машинен в действие ! Бабичката се подиграва на всички в Европата Приема 800000 връща 8 .....за баланс т.е. това е т.н. "балансирана европейска политика" !!!
 • Християнин
  Отговор
  3 11:39  13.09.17
  А къде са НПО-тата,Human right watch, мултикултурните клакьори и прочее сволоч, ООН, и разните там лигави толерасти? А? Олелееееееее за горките престъпници и убиици!!!!!!!!!!!!!!!!! Как така не са ги отървали??
 • me be re
  Отговор
  4 13:30  13.09.17
  Аре сега и нашите да ги пращаме по родните места

Напиши коментар:


Публикувай