985 2

"Ал Кайда" плаши с наказание

Групировката предупреди Мианмар, че ще я накаже заради рохингите

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Висши ръководители на "Ал Кайда" призоваха за подкрепа за мюсюлманите рохинги, които са подложени на репресии в Мианмар. Извънредната ситуация принуди 400 хиляди от тях да избягат в съседен Бангладеш. В отговор от "Ал Кайда" предупреждават Мианмар, че ще бъде наказана за "престъпленията си", предаде Reuters.

Бягствата на мюсюлманите от населената предимно с будисти страна бяха предизвикани от суровия отговор на силите за сигурност на поредица от нападения на рохинги срещу полицейски и армейски постове в западната част на Мианмар на 25 август.

Ислямистката групировка, която организира атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г., разпространи остра декларация, в която призовава мюсюлманите по целия свят да подкрепят събратята си в Мианмар с помощи, оръжия и "военна подкрепа".

Снимка: БТА/АР

"Жестокото отношение срещу нашите мюсюлмански братя не трябва да остава безнаказано", подчертава "Ал Кайда" в декларацията си.

Властите в Мианмар са на друго мнение. Те твърдят, че силите за сигурност водят законна кампания срещу "терористи".Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 13:19  13.09.17
  Евтин трик, целящ света да ги погледне с дркги очи. Империята на злото на колене!!!
 • Патриот
  Отговор
  2 21:52  13.09.17
  Исмямистката групировка, планирала ударите на 11 семпетмври... Само тоав като прочетеш може за разбереш аз достоверността на статията, мозъка на драската и от къде идва заплатката му. Цял свят знае коя трибуквена терористична организация ги организира.

Напиши коментар:


Публикувай