13 Септември, 2017 16:00 2 187 6

МИ6 планирали убийството на Милошевич

  • слободан милошевич-
  • ми6-
  • лейди даяна

То прилича на смъртта на лейди Даяна

Британското разузнаване е имало план за ликвидирането на бившия лидер на Югославия Слободан Милошевич, съобщи B92.

Това беше разкрито от бившия агент на МИ6 Ричард Томлинсън. Плановете е са били подготвяни преди години. На скоро друг бивш служител на разузнаването Джон Хопкинс разкри, че от МИ6 са подготвяли план за ликвидирането на принцеса Даяна.

Според Томлинсън Милошевич е трябвало да бъде ликвидиран чрез катастрофа с кола в тунел в Женева. По това време Милошевич е трябвало да участва в конференция за регулирането на конфликта в Босна и Херцеговина.

От МИ6 са смятали да използват лазер. Чрез него те са искали да заслепят шофьора на лимузината. Така е трябвало да бъде предизвикана катастрофа с финален изход.

Самата лейди Даяна загина в катастрофа в тунел в Париж. Плановете за покушение на Милошевич обаче пропаднали. Той беше изправен пред Международния трибунал в Хага, след като бе свален от поста си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    16 0 Отговор
    Сега ще съдят ли ми6 за тероризъм.

    Коментиран от #2

  • 2 Реално

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    Не....и всички знаем защо
  • 3 Англофил

    8 0 Отговор
    Англичаните са царе на странните убийства. Да си спомним за Г.Марков!
  • 4 ели

    7 0 Отговор
    Англчаните само да бяха страните убийствате; надменна нация считайки всички другите за глупови ,нация която -едно мисли друго говори трето върши една от най -лицемерните нации на които никога не можеш да се довериш ( на исторически факти се обосновавам)
  • 5 Барчо

    7 0 Отговор
    Милошевич е осъден и след като умря в затвора излежавайки присъдата, същия съд, който го осъди, ГО ОПРАВДА. В края на краищата се оказа, че е НЕВИНЕН. КОЙ ПЛАЩА ВРЪТКАТА СЕ ПИТА В ЗАДАЧАТА. Ми то е ясно. Милошевич плаща, нищо че е невинен пред всевишния според закона.
    А кой плаща за невинните избити при краварските бомбандировки в Югославия???? АРМЕНСКИЯ ПОП.
  • 6 Патриот

    0 0 Отговор
    Това е то свободата и демократичните ценности.
    А ако посегнеш да убиеш онова същество - царицата им или кралицата.
    Веднага ще кажат, че е тероризъм.
Новини по държави: