994 6

Унгария няма да се откаже от суверенитета си заради ЕС

Външният министър Петер Сиярто не смята, че това е нужно

Унгария няма да се откаже от националния си суверенитет заради ЕС. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от „Ройтерс“.

В момента в ЕС тече дебат за по-дълбока интеграция в рамките на Съюза. Според Сиярто предаването на национална власт не е възможен път за развитие.

„Аз не споделям подобно мнение. Не смятам, че е нужно по-малко суверенитет в рамките на страните – членки. Така ЕС няма да бъде по-силен. Така ЕС не става по-силен.

Унгария винаги ще се бори със задължителните имигрантски квоти. Незаконната имиграция е основен въпрос за ЕС. Ние няма крием нашето мнение по въпроса“, заяви Сиярто.

Унгария е един от големите противници на имигрантската политика на ЕС. Страната отрича и идеята за предаване на повече власт над отделните държави на ЕП.

Унгария
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • браво
  Отговор
  1 17:53  13.09.17
  Мъжка дума ! Както е тръгнало дали няма да искаме скоро да отиваме да живеем в Унгария ?

  Коментиран от #2

 • Бат Саше
  Отговор
  2 18:05  13.09.17

  До коментар #1 от "браво":

  Отдавна си го мисля. Това се казват държавници. А ние сме измет! "Не народ, а мърша"...
 • no name no face no number
  Отговор
  3 01:08  14.09.17
  Браво
 • Българин
  Отговор
  4 10:02  14.09.17
  Хей, ти, който си се представил като Бат Саше. Не обиждай Българския народ, който е на финала на своето чистилище! Голяма част от " мършляците " вече избягха на някъде, надявам се, че и ти не си сред нас, а коментираш някъде от чужбина. А ако не е така и все още си сред нас, моля те, не замърсявай народа, потомък на Кана Сюбиги Аспарух и върви на някъде - свят широк. Както се казва, с такива като теб добре, а без вас още по-добре.
 • boticha
  Отговор
  5 22:23  14.09.17
  Проблема ни е,че не гласуваме както трябва и ни ръководят мулета ,а народ пълен с лъвове щом го ръководи магаре....ефекта е пагубен.
 • Патриот
  Отговор
  6 11:36  15.09.17
  Наистина уважително изказване и начин на мислене от страна на унгарските политици. За какъв суверинитет говорим когато обаче когато държавата си няма собствена валута?

Напиши коментар:


Публикувай