1 011 2

Кралят на Испания се обяви срещу референдума

Той иска обединена Испания

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Росен Стойчев

Кралят на Испания Фелипе VI се изказа срещу референдума за независимост на Каталуния, съобщи „Евронюс“.

„Конституцията ще предотврати всеки несъстоятелен опит за разваляне на това сътрудничество в рамките на демокрацията. То беше и ще бъде в основите на нашите общи живот и свобода. Това е основата на нашите свобода и членство в ЕС“, заяви краля.

Референдумът в Каталуния е планиран за първи октомври. Той беше блокиран от Конситуционния съд в страната. Неговите привържениците обаче обявиха, че въпреки това той ще се състои.

Премиерът Мариано Рахой вече обяви, че правителството ще направи нужното, за да предотврати гласуване.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 20:21  13.09.17
  Хохохохоо Демократичнооу
 • Ако сееш ветрове ще жънеш бури
  Отговор
  2 21:45  13.09.17
  В Крим отидоха "Вежливите хора", ЗА ДА ПОЗВОЛЯТ на народа ДА ГЛАСУВА, а сега в Каталуня ще дойдат "сините каски и червените барети", за да НЕ ПОЗВОЛЯТ на народа да гласува... Нещо се е объркало много сериозно в идеологията на Запада ((( Чудно ми е на следващото гласуване в Крим, когато всяка страна ще има възможност ОТНОВО да прати свои наблюдатели, дали онези със санкциите ще кажат, че нямат интерес?! Прочетете условията за присъединяване на АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ към РФ и после говорете, че не е по волята на населението - ето че в Каталуня ситуацията е аналогична и ... ко прайм?! Освен и те като Баските да се хванат за дървото и да потрошат нечии мандат...

Напиши коментар:


Публикувай