Last news in Fakti

14 Септември, 2017 10:20 10 101 18

Северна Корея ще потопи Япония. САЩ ги чакат мрак и прах

  • северна корея-
  • япония-
  • сащ

Нова заплаха след санкциите от ООН

Северна Корея заплаши да използва ядрено оръжие срещу Япония и САЩ, съобщи „Блумбърг“.

От там дойдоха заплаши, че двете страни ще бъдат превърнати в „прах и мрак“.

„Вече няма нужда Япония да съществува около нас. Островите могат да бъдат потопени в морето с ядрено оръжие“, се казва в изявление на държавната севернокорейска агенция.

Ръководителят на японския кабинет Йошихиде Суга определи изявлението като „изключително провокативно“.

„Ако в Пхенян продължават по този курс, страната ще става все по-изолирана. С прилагането на новата резолюция на ООН, международната общност ще трябва да увеличи натиска над страната. Така тя ще трябва да промени своята политика“, заяви Суга.

Северна Корея извърши нов ядрен опит преди няколко седмици. Това доведе до нови санкции от страна на Съвета за сигурност на ООН. Страната заплаши с ответни мерки, ако новите санкции бъдат въведени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    56 16 Отговор
    За Япония не съм съгласен--а за другото съм ЗА...
  • 2 СБОГОМ

    46 55 Отговор
    Ако продължава така Северна Корея ще изчезне от картата... Празната кратуна живее в пълна заблуда...точно както и останалите му поддръжници...
  • 3 +-+-+-

    17 17 Отговор
    Потапянето на Япония ще предизвика цунами. Чао Корея
  • 4 коки

    35 4 Отговор
    което и да изчезне първо,Корея или Япония,останалия свят може да бъде сигурен,че живота ще му се стъжни максимално и ще му се иска и той да е изчезнал освен ако не се научи да живее при максимално висока радиация
  • 5 Грую

    13 19 Отговор
    Кофти е когато човек се научи да върши само едно единствено нещо и се сметне за велик и непобедим, както се случва със севернокорейците. научиха се да фърлят ракети и да гърмят и вече морето до колене и почнаха да заплашват даже. Голяма тъпотия. Я да вземат пример от своите събратя от Южна Корея, които взеха да правят Айфони и въобще много други неща все полезни за останалия свят. Е напоследък се разбра , че и корупция произвеждат в големи размери, но то макар и нередно е съобразно и съразмерно с мащабите на предприятията им. Явно корейците са все по големите неща, а изборът да гърмиш с водородни бомби вместо да произвеждаш електроника и корупция в големи мащаби е много лош.
  • 6 onq s konq

    22 1 Отговор
    Япония сякаш е наказана от Господ да страда от ядрени бомби и взривове на атомни централи...
  • 7 Julio

    11 13 Отговор
    Единствената причина другаря Ким все още да мърда е че големите не могат да се договорят кой ще поеме контрола в/у Северна Корея. И драмата няма да свърши с война а с публичната екзекуция на прасето, извършена от бъдещите му наследници подбрани от собственият му елит и добре подковани от бъдещият голям брат.
    Очевидно обаче китайският другар е пинтия (щото той е основният играч в схемата) и не ще да предложи на САЩ и Русия малко по-височка цена за покупката на влиянието си в региона.
    А другарят Ким ръси заплахи всеки ден щото е усеща че дните му са преброени. Надява се да отърве кожата поне, но мисля че няма да му се получи. Няма да има по-добър начин да спечелиш благоразположението на обикновенният северно-кореец от това увесиш на бесилката прасето, закачена на стауитте на дедо му и баща му...
  • 8 Аристотел

    4 2 Отговор
    Съжалявам че ще прозвуча като глас от кладенец, но не си измисляйте държави, които не са признати от Виенската конвенция и ООН, т.е в случая става дума за КНДР /Корейска Народна Демократична Република/, а не КДНР.
  • 9 Тъпак

    13 8 Отговор
    Тия севернокорейци са изчаткали окончателно.
  • 10 Кики

    12 2 Отговор
    Опитвам се да анализирам това гръмко изказване от С.Корея. Мисля, че това са все още заплахи (плашене). Ким няма да започне война заради санкции,но ще бъде по - твърд, агресивен и нагъл с доразвиването на ядрената и ракетна програма. И това ще стане така благодарение на всички, които са против него!
  • 11 Бесен Язовец

    10 9 Отговор
    Ким си прави гаргара с който си поиска има си бомби и може да си го позволи само така памперсите на Японската бирса поскъпнаха хаХаха хохо хихихи ХА-ХА сороси презапасявайте се и вие
  • 12 ПИЧ

    7 5 Отговор
    Бърза КИЧ-чо ! Вдига си цената за предстоящите преговори за обединението на Корея ! Че с тези увеличаващи се санкций как се хранят 28 мил. с.к. ?
  • 13 ШмъркАн

    12 10 Отговор
    Жалко, че заради агресията на САЩ ще го отнесе Япония.СК не иска война просто е предизвикана от световните терористи.
  • 14 ели

    10 3 Отговор
    ова "Световно зло" ако се распадне вярвам, ще се появи многополярен свят който ще бъде много по -хубав от тоя. Вечни войни,конфликти в целия свят милони хора убити,осакатени, деца сироти, кръв,сълзи разруха и всичко това произтича от една държава наречена Америка.
  • 15 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    6 1 Отговор
    Японците са интелигентни хора, но най-вероятно сега се управляват от алчни и продажни политици, след като са съюзници на САЩ. Как може преди няколко години Хирошима и Нагасаки да са унищожени от американски ядрени оръжия, които са избили толкова много японци, а сега те да са съюзници на ония, които им избиха бабите и дядовците.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Самурайчо

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Ами чети историята и ще разбереш защо са използвали ядрено оръжие глупако непросветен
  • 18 Бате любо

    1 0 Отговор
    Оставете северна Корея на мира.Те не желаят да нападат никой. Всеки има свой начин на живот.И мене да ме заплашват и аз ще си купя джепане да се пазя .Ако не мога ще си го направя . Не е трудно.
Новини по държави: