905 39

НАТО иска по-добри отношения с Русия

Организацията продължава да следи ситуацията в Украйна

Росен Стойчев

„НАТО ще се стреми към по-добри отношения с Русия, взимайки под внимание ситуацията в Украйна.“ Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, цитиран от РИА Новости.

„Русия е съсед на НАТО и ще продължи да бъде такъв. Ние не искаме нова студена война или нова надпревара във въоръжението. Ще продължим да се стремим към по-добри отношения с Русия;.

Ние наблюдаваме ситуацията в Източна Украйна. Такъв вид поведение трябва да има последствия. За това и много държавни наложиха санкции срещу руската държава. Ние не искаме да обтягаме отношенията си с Русия. Ние искаме да ги подобрим. Там обаче трябва да знаят, че тяхното поведение спрямо Украйна ще има своите последствия. Това е важно“, заяви Столтенберг.

Русия многократно е отричала обвиненията за незаконна намеса в Украйна.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Random
  Отговор
  1 12:52  14.09.17
  Това заглавие си е направо виц.
 • юрист
  Отговор
  2 13:00  14.09.17
  С това изявление НАТО за пореден път показва на русия, че НЕ ЖЕЛАЕ да има нова студена война, а камо ли да я напада. Русия за пореден път се прави на ощипана глуха мома и “не разбира“ за какво точно става дума, въпреки, че ООН ясно и безапелационно я обяви за агресор и окупатор в Украйна. Докато нещата са такива, путлерова русия ще продължи да бъде извор на проблеми. Проблемът не е в желанието на руснаците да се заявят като световна сила, а в НАЧИНА , по който го правят- с агресии и окупации на части от държавните територии на европейски държави. Така събуждат само негативизъм към себе си и малкото хора, които биха им симпатизирали, се отвращават от наглите войнолюбиви руснаци.

  Коментиран от #7, #37

 • Kcaniba
  Отговор
  3 13:04  14.09.17
  Когато Путин говори, някъде детектор на лъжата дава на късо! Империята на злото се превърна в империята на лъжата!

  Коментиран от #33

 • юрист
  Отговор
  4 13:18  14.09.17
  Също така, определено ми харесва, че за пръв път висш представител на НАТО казва директно в очите на руснаците за какво точно са наложени санкциите на натовските и ЕС държави спрямо русия- заради руската агресия и окупация на суверенна държавна територия на Украйна- ЕВРОПЕЙСКА държава с над 50 милионно население. Сега ще е добре описаните факти постоянно да се припомнят на русия, когато тя пак повдигне въпроса за свалянето на санкциите и свалянето им да се обвърже юридически с цялостното изтегляне на руската армия от суверенната украинска държавна територия, заплащане на обезщетение на Украйна за руската агресия и окупация на части от територията й. ЗА ТОВА са наложени санкциите от натовските държави на русия- НЕ заради това, че гражданин на натовска държава има нещо против руснаците като хора!

  Коментиран от #5


 • Путин
  Отговор
  5 13:20  14.09.17

  До коментар #4 от "юрист":

  Впечатлен съм, местя си го внимателно в другия крачол.

  Коментиран от #6

 • 6 13:29  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Дидор
  Отговор
  7 13:30  14.09.17

  До коментар #2 от "юрист":

  Това изказване от страна на НАТО показва само огромното лицемерие на Алианса.Ако НАТО нямаха дебилната амбиция да направят Крим своя база и не организираха Майдана-досега Крим още щеше да си е украински-факт.А и още нещо-НАТО да говори за мир е много нагло,та чаак граничи със черният хумор--Афганистан,Сърбия,Судан,Ирак,Либия,Йемен,Панама и още много други държави потвърждават думите ми...

  Коментиран от #10

 • юрист
  Отговор
  8 13:31  14.09.17
  Публикувано във факти.бг: ЗА ЗАКОНОСЪОБРАЗНОТО - т.е. за НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНОТО- грешката е моя
 • tost
  Отговор
  9 13:33  14.09.17
  Няма начин империята на злото (НАТО),да не искат по добри отношения с Русия,щото ще ядат пердах не само в Украйна а и на други места по света.
 • юрист
  Отговор
  10 13:33  14.09.17

  До коментар #7 от "Дидор":

  “...Публикувано във факти.бг: Това изказване от страна на НАТО показва само огромното лицемерие на Алианса...“ Кое е лицемерие? България е член на нато- е, КОГА БЪЛГАРИЯ Е НАПАДНАЛА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, ОТХАПАЛА СИ Е ОТ НЕЙНАТА ТЕРИТОРИЯ, КОГА ООН ОБЯВИ БЪЛГАРИЯ ЗА АГРЕСОР И ОКУПАТОР, КОГА ДРУГИ ДЪРЖАВИ НИ НАЛОЖИХА САНКЦИИ ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА, А? Че сте нагли, цинични и прости, то е ясно, но сега нагледно показвате, и че сте изключително невежи....Абе- вие в сибир ли сте расли, че НЕ ЗНАЕТЕ НИЩО за ЕВРОПА, ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ, НАЧИНА НА ЖИВОТ В ТЯХ?

  Коментиран от #11

 • Абе за толкова глупави ли ни мислиш
  Отговор
  11 13:39  14.09.17

  До коментар #10 от "юрист":

  Я не лъжи-----кога ООН определи с документ че Русия е агресор--кога бе лъжец?? Дай линк със документа ....--В Крим бяха спазени всички международним закони-и ти го знаеш добре това.Дай линк в който ООН определя руснаците като агресор....Май лицемерничиш-може ООН да осъжда действията на Русия и да не е съгласно с тях--но никъде няма документ за класификация на агресор----лъжец....

  Коментиран от #14, #16

 • Столтенберг
  Отговор
  12 13:40  14.09.17
  На зла кучка зъл прът ! Така знам аз
 • Morgoth
  Отговор
  13 13:42  14.09.17
  Не знам кого си мисли, че заблуждава Столтенберг. НАТО това е на 60% САЩ, а останалото са страни върху които САЩ имат силно влияние. В момента САЩ не показват никакво желание за подобряване на отношенията с Русия, така че няма причина НАТО да искат такова.
 • юрист
  Отговор
  14 13:51  14.09.17

  До коментар #11 от "Абе за толкова глупави ли ни мислиш":

  “...Публикувано във факти.бг: Я не лъжи-----кога ООН определи с документ че Русия е агресор--кога бе лъжец??...“ С ДЕКЛАРАЦИЯ НА ООН, смотаняко! https://www.svoboda.org/a/28186498.html Те ти на родния ти руски език! Общото събрание на ООН на 71-ата сесия прие резолюция относно "Правата на човека в автономната република Крим и град Севастопол (Украйна)"...Авторите на резолюцията поискаха от русия тя "..да се съобрази с всички свои задължения съгласно приложимото международно право като окупационна сила", "за да се освободи украински граждани, които са били незаконно задържани и съдени, без оглед на основните норми на справедливостта", за да се създадат условия за защитниците на човешките права и журналисти на полуострова, да отмени решението за признаване на Mejlis за екстремистка организация и като цяло за зачитане на правата на човека. Върховният комисар на ООН, с резолюция, е поела ангажимент да изготви подробен доклад за нарушенията на човешките права в Крим.... 20.12.2016г. ТИ СИ ЛЪЖЕЦА, А НЕ АЗ! Я КАЖИ- КАК ТОЧНО СЕ ОКУПИРА ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЧУЖДА АРМИЯ, АКО ТАЗИ ЧУЖДА АРМИЯ НЕ ИЗВЪРШИ ВОЕННА АГРЕСИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА 1ВАТА ДЪРЖАВА, А? Замълчи завинаги , руски троле!

  Коментиран от #15

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  15 13:56  14.09.17

  До коментар #14 от "юрист":

  В Югославия, може. В уСрайна, не може. Да ви имам "правото"... То НАТО нямаше и да се разширява....Честна дума!

  Коментиран от #17

 • 16 13:57  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  17 13:58  14.09.17

  До коментар #15 от "НАТО ВЕЦ":

  ДЪРЖАВИТЕ ОТ НАТО НИКОГА!!! НЕ СА ПОДПИСВАЛИ ПРОТОКОЛ, ЧЕ НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗШИРЯВА, А РУСИЯ ПОДПИСА НАД 12 МЕЖДУНАРОДНИ МНОГОСТРАННИ ДОГОВОРА, ЧЕ НЯМА ДА НАПАДНЕ ЧУЖДА ДЪРЖАВА, И ВЪПРЕКИ ТОВА- НАПАДНА УКРАЙНА. Е- КОЙ ТОЧНО не си спазва ПИСМЕНИТЕ договори?!

  Коментиран от #18

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  18 14:02  14.09.17

  До коментар #17 от "юрист":

  Я дай документа, с който Русия е обявила война на Украйна!? Ми Столтенберг никъде не е написал в документ, че НАТО иска да си подобри отношенията с Руската федерация. Само си плещи.

  Коментиран от #20, #22

 • 19 14:05  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  20 14:07  14.09.17

  До коментар #18 от "НАТО ВЕЦ":

  “...Публикувано във факти.бг: Я дай документа, с който Русия е обявила война на Украйна!?...“ http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml Определение агрессии Утверждено резолюцией 3314 (ХХIХ) Генеральной Ассамблеи от 14 декабря 1974 года Член 2 Използването на въоръжена сила от страна на държавата за първи път в нарушение на Хартата е prima facie доказателство за акт на агресия, въпреки че Съветът за сигурност може, в съответствие с Хартата, да заключи, че решимостта за извършване на агресивен акт няма да бъде оправдана с оглед на други релевантни обстоятелства, че съответните действия или последиците от тях не са от достатъчно сериозен характер.Член 3 Всяко от следните действия, независимо от декларацията за война, предмет и в съответствие с разпоредбите на член 2, ще се квалифицира като акт на агресия: а) нахлуването или нападението на въоръжените сили на дадена държава на територията на друга държава или всяка военна окупация, независимо от това колко временна, в резултат на такова нахлуване или нападение или анексиране, използвайки силата на територията на друга държава или част от нея;

  Коментиран от #25

 • 21 14:10  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  22 14:12  14.09.17

  До коментар #18 от "НАТО ВЕЦ":

  http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml Член 5 1. Никакви съображения от всякакъв характер, независимо дали са политически, икономически, военни или по друг начин, могат да послужат като основание за агресия. 2. Агресивната война е престъпление срещу международния мир. Агресията носи международна отговорност. 3. Никакви териториални придобивания или специални облаги, получени в резултат на агресия, не могат да бъдат признати за легитимни.
 • 23 14:15  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 24 14:16  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  25 14:16  14.09.17

  До коментар #20 от "юрист":

  Въпросната резолюция чини, колкото руло тоалетна хартия. И извинявай, но това О О Не, какво беше?

  Коментиран от #26

 • юрист
  Отговор
  26 14:21  14.09.17

  До коментар #25 от "НАТО ВЕЦ":

  Ако въпросната резолюция не струва нищо, защо тогава всички руснаци ревете кански заради наложените ви санкции точно заради написаното в нея и заради това, че ОФИЦИАЛНО русия е обявена за ОКУПАТОР В УКРАЙНА? :D Защо искате да се свалят санкциите? Аааа- да-- заради “реномето“ на русия и да покаже как значи нещо в света и е “световна сила“, нали? ;) Хахахаха:D

  Коментиран от #28

 • 27 14:21  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  28 14:24  14.09.17

  До коментар #26 от "юрист":

  Ух, забравих че ми спряхте пармезанът... Ай,ай,ай...
 • 29 14:29  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  30 14:33  14.09.17

  До коментар #27 от "НАТО ВЕЦ":

  Също така установих лично, че е МИТ , че руснаците по Черноморието ни са добри клиенти и потребяват луксозни / скъпозаплатени/ услуги във Варна. Не ги виждам по скъпите ресторанти във Варна, не виждам да си поръчват обяд/ вечеря в “Стария чинар“ на порт Варна или в “Капитан Кук“, изобщо- всякакви други чужденци и всякакви българи виждам в тези заведения, но не и митичните “богати“ рускини и руснаци със семействата си....
 • Бесен Язовец
  Отговор
  31 14:51  14.09.17
  НАТО искат бой туй искат яко мариз
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  32 14:56  14.09.17

  До коментар #29 от "юрист":

  За богатите рускини си права, те не идват тук. За другите, след соца, нямам наблюдения, а преди това ги слагахме в дъното на класацията от "дами" от братските страни по дашност. И по пиене дружина полска беше пак на острието. Тъй като не съм фен на Варна, нямам наблюдения върху кръчмите им. А че жените ни са най-хубави, спор няма ;)
 • Kcaniba
  Отговор
  33 16:50  14.09.17

  До коментар #3 от "Kcaniba":

  Когато на трола в главата някъде му дава на късо- империята на злото е на колене!!! Парцуцахапчетакозяк.
 • Kcaniba
  Отговор
  34 16:52  14.09.17
  Нато иска по добри отношения с Русия, като трупа войски в заробени държави и подкупени апавителства по границите и!!! Нато ми прилича на Хитлер 1939, а САЩ на Сталин 1940!!!
 • 35 17:04  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • 36 21:11  14.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Защото6575
  Отговор
  37 22:34  14.09.17

  До коментар #2 от "юрист":

  Определенията Ви не са верни! По Вашата лакейщина България все още трябва да е Княжесво Б. и Источна Ромелия! Някога САЩ и НАТО ще бъдат съдени за разбиването на СФРЮ!
 • Хохи
  Отговор
  38 00:04  15.09.17
  Мнго ГНУСЕН тоя на снимката беее
 • неутрален
  Отговор
  39 21:30  15.09.17
  НАТО,ако искат добри отношения с Русия,трябва веднъж за винаги да забравят за Украйна,Крим,Донбас и др.!

Напиши коментар:


Публикувай