16 Септември, 2017 21:30 1 930 5

$105 милиона, за да опазиш Обама

  • барак обама-
  • сащ-
  • охрана-
  • почивки-
  • президент-
  • служби

Американските служби са изхарчили $105 милиона за опазване на Барак Обама по време на почивките му, докато беше президент, съобщи „Ню Йорк поуст“.

Тайните служби са се грижили за безопасността на държавния глава и неговото семейство по време на двата му мандата като държавен глава.

Най-скъпа за силите за сигурност е била почивката на семейство Обама на остров Мартас Винярд през месец август 2016 година - $2.7 милиона.

Последната почивка на Обама на Хаваите по Коледа пък е струвала на службите близо два милиона щатски долара.

Изданието посочва, че тези разходи са били единствено за отбрана. В тях не влизат сумите за хотел и кетъринг. Барак Обама беше избран за президент на Съединените американски щати през 2008 година. Той е първият цветнокож президент на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    18 4 Отговор
    Mного скъп бе Обанана,у нас килото е едно евро ,пък за този са дали 105 000 000 $ за да не бъде „изяден“.И това ми демокрация,даваш сто милиона долара за да го опазиш от народната любов.
  • 2 Пазарен Либерализатор™

    5 3 Отговор
    Ако го беха гръмнали в началото на първия мандат с икономиите щяха да оправят кризата в Сирия.
  • 3 Ваш неразбираемост Пазарен Либерализатор

    12 2 Отговор
    Май не ти е ясно нищо но дрънкаш да си излееш комплексите: Та те така в Сирия се води умишлена война за да се завземе петрол, и други ценни суровини за който Американците винаги ламтят. Завърти глобуса спри го с пръст, където ти е пръста там е и Ш....ната Америка.
  • 4 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    За какво ми ги натрапват тези цифри ?!Намек за увеличение бюджета по охраната на нашия ? Няма нужда. Убеден съм, че съпоставени мащабно и на фона на българската сиромашия, нашите разходи са по-големи. Ама те така: токът , водата, топлото у нас най-йофтени- давайте да ги увеличим. И аз разбирам производителя да има нужда , а то доставчика - търговеца - този, който нищо не прави!!Защо не съпоставят разходите по държавния апарат на България и Дания например ?
  • 5 ели

    1 0 Отговор
    Да не забравяме, след като беше избран за президент след 3-4 месеца бе получил "Нобелова награда" за мир.