1 458 5

$105 милиона, за да опазиш Обама

Денис Джамбазов

Американските служби са изхарчили $105 милиона за опазване на Барак Обама по време на почивките му, докато беше президент, съобщи „Ню Йорк поуст“.

Тайните служби са се грижили за безопасността на държавния глава и неговото семейство по време на двата му мандата като държавен глава.

Най-скъпа за силите за сигурност е била почивката на семейство Обама на остров Мартас Винярд през месец август 2016 година - $2.7 милиона.

Последната почивка на Обама на Хаваите по Коледа пък е струвала на службите близо два милиона щатски долара.

Изданието посочва, че тези разходи са били единствено за отбрана. В тях не влизат сумите за хотел и кетъринг. Барак Обама беше избран за президент на Съединените американски щати през 2008 година. Той е първият цветнокож президент на страната.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • tost
  Отговор
  1 21:40  16.09.17
  Mного скъп бе Обанана,у нас килото е едно евро ,пък за този са дали 105 000 000 $ за да не бъде „изяден“.И това ми демокрация,даваш сто милиона долара за да го опазиш от народната любов.
 • Пазарен Либерализатор™
  Отговор
  2 23:36  16.09.17
  Ако го беха гръмнали в началото на първия мандат с икономиите щяха да оправят кризата в Сирия.
 • Ваш неразбираемост Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 00:03  17.09.17
  Май не ти е ясно нищо но дрънкаш да си излееш комплексите: Та те така в Сирия се води умишлена война за да се завземе петрол, и други ценни суровини за който Американците винаги ламтят. Завърти глобуса спри го с пръст, където ти е пръста там е и Ш....ната Америка.
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 08:22  17.09.17
  За какво ми ги натрапват тези цифри ?!Намек за увеличение бюджета по охраната на нашия ? Няма нужда. Убеден съм, че съпоставени мащабно и на фона на българската сиромашия, нашите разходи са по-големи. Ама те така: токът , водата, топлото у нас най-йофтени- давайте да ги увеличим. И аз разбирам производителя да има нужда , а то доставчика - търговеца - този, който нищо не прави!!Защо не съпоставят разходите по държавния апарат на България и Дания например ?
 • ели
  Отговор
  5 20:23  17.09.17
  Да не забравяме, след като беше избран за президент след 3-4 месеца бе получил "Нобелова награда" за мир.

Напиши коментар:


Публикувай