Last news in Fakti

15 Септември, 2017 14:14 1 706 6

Сърбия: Искаме в ЕС

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • йоханес хан-
  • ес-
  • членство

Пълноправното членство в съюза е наш приоритет, заяви президентът Вучич

Сърбия: Искаме в ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Пълноправното членство в ЕС е външнополитически приоритет на Белград, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич на среща с еврокомисаря по разширяването Йоханес Хан, предаде ТАСС.

Ние смятаме, че мястото на целия регион е в ЕС. Без включването в ЕС на региона на Западните Балкани, общото икономическо и политическо пространство няма да бъде цялостно. Пълноправното членство в ЕС е наш външнополитически приоритет, заяви държавният глава.

Вучич и Хан обсъдили също започналия в Сърбия обществен диалог по въпроса за Косово, който бе окачествен от Хан като "отлична инициатива".

Сърбия: Искаме в ЕС

Преди това министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, говорейки за присъединяването към ЕС, нарече разширяването на съюза "лечебно" за организацията и заяви, че в случай на отказ от политиката на разширяване, ЕС ще започне бавно да умира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcanila

    9 11 Отговор
    Сърбия е следващия член на НАТО и ЕС
  • 2 да да

    9 5 Отговор
    Аааа, немой тъй, първо ша са откажите от Русия щото тя ви е враг, после ще признаете Косово и накрая ще приемете араби, негри афганистанци пакистанци и др. паплач колкото ние ви кажем. Пък после ако е казала САЩ ша ва приемем ама после да не се сърдите що сме ви приели.
  • 3 гост

    8 4 Отговор
    Браво на братята сърби,разбраха че с русия нищо хубаво не ги чака и избраха правилния път.
  • 4 Неутрал

    5 2 Отговор
    Европейски съюз през 1992 г. - всички бяха доволни от идеята за разширяване с всички страни, които се намират на европейския континент. Европейския съюз през 1998 г. - всички виждат истинската картина и са разочаровани. Европейският съюз вече не е радостен проект за обединяване на народите на Европа.
  • 5 Лошия

    6 6 Отговор
    Бе само нашите комунисти и пияните англичани ли не разбраха че извън ес ги чака голям ..й.

    Коментиран от #6

  • 6 КРАЛИЦАТА НА ЛОШИЯ С МАГАРИЦАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лошия":

    Общото агне - вълци го ядът.
Новини по държави: