16 Септември, 2017 06:31 2 958 2

Мадрид запорира парите на Каталуния

  • испания-
  • каталуния-
  • референдум-
  • независимост-
  • мадрид

Испанското правителство наложи контрол над разходите на Каталуния

Мадрид запорира парите на Каталуния - 1
Снимки: БТА/АР

Испанското централно правителство наложи контрол над разходите на Каталуния след като регионалното правителство отказа да дава отчет за тях, предаде Reuters.

С тази мярка кабинетът на Мариано Рахой иска да гарантира, че каталунските власти няма да финансират организиране на референдум за самоопределение, който според Мадрид е незаконен.

"Въведохме нова система на контрол над разходите", заяви испанският министър на бюджета след заседание на правителството. Той подчерта, че целта на тази система е да се предотврати финансиране на незаконни дейности.

Министър Кристобал Монторо каза още, че централното правителство ще продължи да контролира разходите на Каталуния в името на бюджетната стабилност и за защита на правовия ред.

Мадрид запорира парите на Каталуния

"Държавата ще плаща до голяма степен заплатите на държавните служители. В това ще се изразява контролът над разходите и той ще остане в сила, докато продължава необичайната ситуация", добави министърът на финансите, цитиран от Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Демокрация!?!?!??

    Коментиран от #2

  • 2 Борис

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    На кого как и кога му изнася.
Новини по държави: