Last news in Fakti

18 Септември, 2017 07:10 3 612 7

Турция струпа танкове край Сирия

  • турция-
  • танкове-
  • сирия

Очаква се акция в Идлиб

Турция е изпратила 80 единици военна техника, включително танкове по границата със Сирия, съобщи "Агенция Анадола".

Техниката е изрпатена в провинция. Изпратени са и танкове. Те са насочени към района на Хатай.

Изданието Yeni Şafak съобщи, че Турция и протурската Свободна сирийска армия възнамерява да изпрати 25 хил бойци за осигуряване на безопасността в зоната за деескалация в провинция Идлиб. Предполага се, че турските военнослужещи и ССА ще оперират на площ от 5 хил кв. км в Идлиб.

Има информации за началото на втора част от акцията "Щита на Ефрат". Тя ще бъде насочена към региона на Идлиб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боец

    7 8 Отговор
    Тези не се умориха да настъпват мотиката. То не бяха щитове на ефрат, мечове на ефрат и куп подобни глупости. Ще трябва още доста дървета да изядат, докато разберат, че кюрдите са корави бойци и не им мигва окото от празно перчене и разни гръмки имена.

    Коментиран от #5

  • 2 реалист

    4 2 Отговор
    Ами, колкото и щитчета да разгръщат независимостта на Кюрдестан е близо ,включително и на за сега турска територия. А самите кюрди щом удържаха стотици години на турския геноцит ,значи ще дочакат и края на турската империя.

    Коментиран от #3

  • 3 Osman

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Гледай само другата седмица как ще падат главите на кюрдските маймуни в Северен Ирак. Ще има да помнят кога са си мислили за референдум. Турция и Иракската армия ще ги размаже. Отсега започнаха да си прибират кюрдските парцали окачени из Керкук. Ще се лее мръсна кюрдска кръв
  • 4 Borıslav

    6 2 Отговор
    Османчо е прав в случая не може кюрдските цигани да се мислят че са суперсила а те са едно племе тарамбуки без никакво развитие в човешки смисъл
  • 5 ЗАПОЗНАТ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боец":

    КЮРДИТЕ БИЛИ КОРАВИ БОЙЦИ АДИ БЕ !!! ЗА ДА ИЗБЯГАТ ОТ ТУРСКИТЕ СПЕЦ ЧАСТИ ТЕЗИ ТВОИ "КОРАВИ" БОЙЦИ СА ХВАЩАНИ С ПОЛИ И ПРАШКИ !!!! ИМА МНОГО СНИМКИ В НЕТА ОТ ТУРСКИТЕ ОПЕРАЦИИ, ГОЛЕМИ СА СМЕШНИЦИ КЮРДСКИТЕ МАНГАЛИ В ПОЛИ !!!КОГАТО ТУРСКАТА АРМИЯ НАВЛЕЗЕ В СЕВЕРЕН ИРАК МНОГО КЮРДСКИ МАНГАЛИ С АК 47 В РЪКА ЩЕ БЪДАТ ИЗТРЕБЕНИ !!! ТОВА ГО ЗНАЯТ И КЮРДИТЕ И ЗА ТОВА ВДИГАТ АМЕРИКАНСКИЯ ФЛАГ ,НО СЛЕД МАСИРАНАТА ТУРСКА БОМБАРДИРОВКА ПРЕДИ МЕСЕЦИ РАЗБРАХА,ЧЕ И ТОВА НЕ ПОМАГА !!!!!
  • 6 sergey

    5 2 Отговор
    Турците като народ са по близки до нас откоркото кюрдите просто ге са един вид цигани даже са по бетер от нашите
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: