Last news in Fakti

18 Септември, 2017 14:10 6 980 21

Чешки политик разсипа ромите

  • чехия-
  • министър-
  • роми

Карел Новотни се забърка в голям скандал

Чешкият заместник – министър на промишлеността Карел Новотни се забърка в голям скандал, след като отправи обидни думи към ромското население в страната, съобщи Prague Daily Monitor.

Новотни отправи скандалното изявление в страницата си във Facebook. В нея той определи ромите като медузи, защото са „гадни и безполезни“. Заради изявлението си той беше санкциониран с тримесечен бонус.

На него му беше наложено и дисциплинарно наказание. Новотни вече се извини за изявлението си.

Tой беше предупреден, че при повторна подобна проява ще бъде освободен от поста си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналята

    38 2 Отговор
    От какво ги изсипа? Камион?!? Ако е така значи новината е добра!
  • 2 Е НИЕ

    71 2 Отговор
    Е НИЕ ЩЕ КАЖЕМ СЪЩОТО ! Публикувано във факти.бг: "той определи ромите като медузи, защото са „гадни и безполезни“ !!!!
  • 3 Дикембе Мутомбо

    119 1 Отговор
    От статията стават ясни две неща:
    - Циганите са еднакви, както у нас, така и по света;
    - Политиците по света не са п..ки, като тези у нас.
  • 4 гост

    72 2 Отговор
    Е не е сбъркал и няма нужда си оттегля изявлението. Може би само думата "гадни" трябва да се перефразира. Инак да, те са безполезни, мързеливи, хора с ниски страсти, първични и изпълнени с насилие. Масово живеят от помощи и безчинстват, не че не могат да си намерят работа, но им е по-лесно да взимат помощи и да крадат, вместо да ходят от 8 до 5 за по-малко пари.
  • 5 ДДР

    93 2 Отговор
    Е, нужни ли са такива грозни думи?!
    Нима не може да каже, че техните традиции са предимно неграмотност, педофилство, кражби, убийства, мръсотия и простотия!!!
    Дано не съм пропуснал някоя тяхна характерна особеност и да ми се обидят?!

    Коментиран от #21

  • 6 Говньо

    5 26 Отговор
    АЗ ОБИЧАМ ЦИГАНИТЕ! НО НАЙ-МНОГО ОБИЧАМ И МЕ КЕФЯТ ПИГМЕИТЕ, това велико и великолепно африканско племе!
  • 7 Mедуза

    57 3 Отговор
    Медузите са симпатични, Що ги замесват в тз сигански работи
  • 8 неутрален

    80 4 Отговор
    Циганите не са медузи!Те са паразити!Водят паразитен начин на живот ,за сметка на обществото,върху което паразитират!Нямат никаква обществена полза,но смучат от енергията на обществото,където са се загнездили,размножават се неимоверно бързо и в определен момент могат да го задушат!Разбира се,обществото може да се осводи от тях,но не го прави,заради криворазбрани човешки ценности!По-рано или по-късно,това общество ще бъде заличено от собствената си простотия!
  • 9 Реално

    62 0 Отговор
    И защо това да е скандал...просто е казал истината човека. И стига сме се кланяли на новите евро-атлантически ценности-защото точно те направиха ръждивите братчеди тотални паразити на съвременното ни общество...
  • 10 Краят наближава.

    55 1 Отговор
    Циганите във всички държави са еднакви.Никъде не работят,те са паразитите по държавите,вижте само снимката,ръцете са на място в джобовете,те от там се вадят само за да вземат.Имам лични наблюдения от Испания и от Франция.Нормална улица с нормални хора и когато стигнеш до циганският блок или къща се започва,мръсотия,грозното,воня и цигания.Без значение дали се казва Хитано,Житано,Джипси,М...л,Ром,навсякъде си е еднакъв и мръсен циганин
  • 11 юрист

    29 2 Отговор
    От гледна точка на събираемостта на държавните данъци, всички трайно безразботни граждани в една държава са бреме, защото потребяват част от държавният фиск, а не внасят нищо в него под формата на преки данъци. След като масово само едно малцинство, в цяла Европа, не участва в трудовия процес, то наистина е бреме за държавния фиск на всяка една държава. И няма нужда от оправдания. България е ЗАПАЗИЛА своите цигани от камерите и пещите на хитлер, за това е редно сега всички цигани да се изсипят в германия, която е допуснала голяма част от тях да отидат в камерите на хитлер, и германия да ги социализира и интегрира, ТЯ да им осигури заетост, изграждане на социални и трудови умения и да ги научи на правосъзнание, а не само да им издига паметник като жертва на холокостта и с това да изклинчи финансово от финансовите си задължения спрямо тях!
  • 12 Случаен

    11 0 Отговор
    Преди 38 години бях в Карлови Вари и се изумих от циганията на разстояние 5-10 минути ходене пеш от главната улица на курорта - с богати хора от целия свят, бавно и достолепно разхождащи тоалети, бижута, посмукващи от време на време минерална вода от онези специални порцеланови "бърдучета" с чучурчета като нашите стомни. Не знам как е днес, но тогава за мен това беше шокираща изненада, която не съм забравил и до днес.
  • 13 реалист

    25 1 Отговор
    Наказания санкции но, истината си е такава и никакви санкции не могат да я променят . Браво на чеха ,значи има още нормални политици в тая гейска европа .
  • 14 майна

    23 0 Отговор
    Сега е малък проблема,но какво ще правим като станат мнозинство ?
  • 15 Патриот

    21 0 Отговор
    замислете! глоба за това, че казваш истината. човек вече няма право да говори истината. това е европейската свобода и демокрация.
  • 16 река Циган

    9 1 Отговор
    И аз обичам циганите. Най-много обичам да ги гледам когато са зад решетките на затвора.
  • 17 ZZZ

    13 1 Отговор
    Никой не е чувал цигани по света да искат създаване на държава, независимост, територия и т.н. НЯМА И ДА ЧУЕТЕ! Причината е , че това са паразити съществуващи на гърба на нормалните граждани на всяко едно общество. Без "ДОНОРА" тези паразити не могат да съществуват и биха се изпояли един друг за кратко време. Аз апелирам за създаване на самостоятелна циганска държава.Всички хора биха подкрепили проекта финансово.
  • 18 Uflaf

    2 1 Отговор
    Майна, сигурно ще дават парички на нашите да ходят на училище и с тези пари ние ще си поркаме по цял ден. Ще им пишат тройки за да вървят напред в науката за това ,че са отишли един учебен час да ги видят . Много ще ми объркат работата с каруцата защото малките не ги барат горски и полиция , а на мен ще ми вземат коня и каруцата като ме хванат. Та затова и цял ден съм пред магазина-кръчма . Само им казвам къде да ходят и от малки да хващат занаят по бране на каквото видят . Ще ни назначават и без пари адвокати ,но няма да се стигне до тук защото корумпираните ще започнат да взимат и от нас пари - нали ще сме малцинство . За всичко помощи ще ни дават и болни ще бъдем за пенсийки доживотно от 10 годишни. Няма да плащаме ток,вода и въобще ще си строим къщи където ни падне . Какво е туй данък сграда и смет ? Ех какъв живот....Но има и втори вариант. Роби в собствената си страна принудени да работят за да изхранват мнозинството изедници в т.ч. и политици. Без никакви социални и пенсии.
  • 19 незнайко

    4 0 Отговор
    Как може да казваш истината и да те санкционират ? Истината боли, но всички търпят и я прикриват ! ТОВА ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕ !!!
  • 20 Бай ганьо

    0 0 Отговор
    Да ама ако ги няма циганите политика Няма да има
  • 21 Заминаващ за МАРМАРИС.

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДДР":

    И НАГЛОСТ!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания