Last news in Fakti

19 Септември, 2017 09:29 975 2

ООН иска мирно решение на въпроса със Северна Корея

  • оон-
  • антонио гутериш-
  • северна корея

Антонио Гутериш ще се срещне с външния министър на КНДР

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш планира среща с външния министър на Северна Корея Ли Йон Хо, съобщи ТАСС.

Новината беше съобщена от говорителя на Гутериш – Стефан Дюжарик. Срещата трябва да се проведе през тази седмица.

Гутериш вече обсъди напрежението на Корейския полуостров с външния министър на Южна Корея Мун Чже – ин. Двамата се съгласиха, че е важно въпросът да бъде решен по дипломатически път. Те са обменили своите позиции по отношение на случващото се в региона. Очаква се Гутериш да започне диалог с представителите на КНДР.

През последния месец Северна Корея проведе няколко ракетни теста. Това предизвика недоволството на международната общност. Съветът за сигурност на ООН вече прие нови санкции срещу страната. От там обаче призоваха за дипломатическо решение на въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостът

    8 2 Отговор
    ООН искат мирно решение.САЩ искат война,но отново не уцелиха подходящият противник.Разбира се ще смачкат северно корейците,но Гуам Япония и Южна Корея ще бъдат изравнени.И никой не знае как ще реагират Китай и Русия.
  • 2 Кики

    3 0 Отговор
    Познаваме много добре САЩ, които биха жертвали Гуам за да започнат войната. Обаче Ким има неволни заложници в лицето на Ю.Корея и Япония,които осуетяват войната.