Last news in Fakti

19 Септември, 2017 10:21 3 688 3

Япония се въоръжава до зъби

  • япония-
  • северна корея-
  • отбрана-
  • токио-
  • пейтриът пак-3

Токио разполага още системи за противоракетна отбрана заради севернокорейската заплаха

Япония се въоръжава до зъби - 1
Снимки: БТА/АР

Япония ще разположи допълнителни системи за противоракетна отбрана на северния остров Хокайдо. Новината предаде Reuters, цитирайки говорител на министерството на отбраната в Токио.

"Ще инсталираме система "Пейтриът ПАК-3" още днес", съобщи говорителят. Тя ще бъде разположена в база на Силите за самоотбрана на Япония в южния край на острова.

Местните власти съобщават, че в друга част на Хокайдо вече е разположена система ПАК-3.

Говорителят обаче отказа да съобщи къде в Япония са разположени останалите системи поради поверителността на информацията.

Япония се въоръжава до зъби

Разполагането на системи за ПВО се дължи на засилената активност на Северна Корея. За по-малко от месец Пхенян извърши ядрен опит и изстреля две ракети над територията на Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раса

    4 10 Отговор
    Докога светът ще търпи този бесен пес Ким?
  • 2 Ники

    3 8 Отговор
    Много ми се иска да го сгънат и да се приключи . . . Разбирам че, си има своите доводи ама ние си играем по правилата да играе и той ... тънат в мизерия ракети и водородни бомби прави ...

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Щото пък ние като нямаме такива ракети цъфтим.
    Ето Япония ще купува американско оръжие ударно. Когато това направи Южна Корея вече Тръмпа може да спре "цирка" с унищожаването на СК, след като се видя, че ПРО не работи срещу дървени ракети от СК явно Япония е принудена да си купува оръжие. Целта ще е постигната мултимилиардни постъпления в американските олигархични кръгове свързани с търговията с оръжие.
Новини по държави: