19 Септември, 2017 10:33 5 579 22

Взривоопасна близост на сирийския фронт

  • сирия-
  • ислямска държава-
  • фронт-
  • сирийски демократични сили-
  • русия-
  • сащ

Правителствени части, водещи кампания срещу "Ислямска държава", се приближиха до подкрепяни от САЩ бунтовници

Сирийски войски, водещи кампания срещу "Ислямска държава", се приближиха до подкрепяни от САЩ бунтовници, след като прекосиха река Ефрат в провинция Дейр аз Зур, предаде Reuters.

Това създава опасност от сблъсък с подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили (СДС).

Говорителят на международната коалиция за борба с ИД Райън Дилън обаче омаловажи тези притеснения, подчертавайки, че подкрепяните от САЩ сирийски сили поддържат отворени каналите си за комуникация с колегите си в сирийското правителство, за да избегнат напрежение.

Това е първият признак за пряк контакт между подкрепяните от САЩ сирийски бунтовници и силите на Башар Асад.

Министърът на отбраната на САЩ заяви, че бомбардировката на СДС от страна на Москва се обсъжда на най-високо равнище, предаде Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналдо Тръмпович

    39 3 Отговор
    Ми ние да си одиме, че да не стане една.....
  • 2 Бесен Язовец

    40 7 Отговор
    Е сега уж ще ги заобиколят и като ги зачешат с ракети тия ,,умерени ИД" та чак пушека ще го видят във Вашингтон.
  • 3 по темата

    53 6 Отговор
    Поддържаната от Сащ терористична опозиция – бивша ИДИЛ.

    Коментиран от #21

  • 4 STRATFOR

    7 45 Отговор
    Щеше да е истина ако не се налагаше под всяка статия савецките тролечта да тропкате дезинформация и пропаганда. В НАТО сме. С НАТО сме. Трябва да свикнете. Ще се наложи.

    Коментиран от #6

  • 5 Бай хой

    32 5 Отговор
    Съединените терористични щати преди месец и косатя си позволиха да бомбардират правителствените сили в района. и им се наложи спешно да си изнесат хвърчилата. Сега само подсмърчат наоколо и разглеждат бомбардировките срещу терористите от идил на "високо равнище". Добре че са комунистите кюрди че да замажат пастите на говедарите.
  • 6 Eee

    31 4 Отговор

    До коментар #4 от "STRATFOR":

    Не се притеснявай,няма да е за дълго дружбата ни с НАТО.
  • 7 Trash

    24 4 Отговор
    Сега СДС-то там ли отидоха? А аз се чудя защо се появяват у нас само на гейпаради...
  • 8 наблюдател

    11 5 Отговор
    Отатък Ефрат са кюрдите.Те искат да си правят държава и ще си пазят територията на всяка цена. Кюрдите имат сериозен боен опит и показаха че са най ефективната сила срещу ИДИЛ.Ако не се споразумеят американците и руснаците се очертава нова война.
  • 9 ХАСАН

    17 4 Отговор
    Руските пешки и американските пешки най накрая ще се спречкат..сега ще става интересно...ама май Путин няма да си поплюва
  • 10 ХАСАН

    13 4 Отговор
    Сащ подкрепяще и ислямисти ,и комунисти кюрди и сирийсаата опозиция!! И всички ще тръгнат към Асад ..ама май Путин ще ги помете

    Коментиран от #12

  • 11 КАСАПИН

    11 4 Отговор
    Кюрдите имат сериозен боен опит и показаха че са най ефективната сила След ИДИЛ ще смачкат турция
  • 12 Кюрдистан

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    Сега следващата спирка е Турция за това трепери оня мустакат фес.
    А там Путин няма да помага даже ще се радва как ще фесовете се гърчат.
  • 13 стоян георгиев

    2 9 Отговор
    асад и руснаците нападнаха кюрдите преди два дни за да ги забавят и да дебаркират през ефрат.наистина става много опасно,щото асадистите ще се опитат да играят мръсно,а руснаците за сега им се връзват на акъла.при нова атака ще им бъде отговорено от нато както подобава.

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Десииииии асадистите са законната сирийска армия. Другите са терористи подържани от сащ и нато. Всичко си идва на мястото и справедливоста може би ще възтържествува.

    Я сега кажи ти комунистите ли приветстваш? Наистина сребролюбците са безпринципни и майка си и баща си ще продадат за субсидийка и службица.

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    аз станах деси,кюрдите терористи ,а и комунисти ,а асад законната армия .за мен асадистите не са законни .за целия свят извън ушанкино също.кюрдите не са терористи нито са комунисти или поне тия дето са част от сирииския демократичен съюз.как може да напишеш толкова лъжи в такъв малък пост.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Бай хой

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Кво искаш да кажеш ма? Аз ли ти поставях име десислава димитрова над постовете? И не е станах сега а си танало преди две години гат се подписваше така. Уакаримаска.

    В една държава тия които се противопоставят на законната власт въоражени, извършват етническо прочистване, избиват населението от определени вероизповедания са терористи.

    И верно ли кюрдската комунистическа партия се е преименувала в кюрдски демократични незнам си кво, днес. Утре от цру ще ги кръстят по друг начин. Справка муджахидини, алкайда, ан нусра и т.н.

    Коментиран от #19

  • 17 Трол

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ти се казваш Десислава Димитрова. Не се прави на малоу*на! Нещо забрави че дори и снимка си беше пуснала. Тогава твърдеше, че си мъж но пишеш от ника на жена ти. Сега си стоян георгиев, интересно жена ти не е със същата фамилия, случва се, но рядко. Сега пък аз твърдя, че си жена и пишеш от ника на мъжа си. И за мен си третополово!

    Коментиран от #20

  • 18 Някой

    3 7 Отговор
    Аман от кумунисти, интересчий и нископлатени руски тролове за 20лв Ще се наведът да ги ....
  • 19 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    преди две години влизах с профила на жена си щото нямах мои.от тогава влизам като гост с имената си,но и тогава съм уточнявал че съм мъж и как се казвам.през това време ти смени поне 50 различни ника от васил незнам кои си до сегашните ти няколко.та ти точно да ми обясняваш как съм се казвал и кво що по темата е меко казано нахално.тва че ти и фатмака имате комплекси от жените не е мои проблем а ваш и ясно си личи като дискутирате с жена.предполагам бая ви бият в къщи ,но така ви се пада.кои избиват наи -много хора в сирия бе убавец?асад е убил колкото идил ,алкаида и всички други дето трепат в сирия по две.демек ако тва е мерило за тероризъм кюрдите са ангелчета спрямо асад.тва са сухите факти.и не са се преименували в нищо въпросните кюрди.тва също е лъжа.демек продължаваш с наглите и безпочвени лъжи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ники

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "по темата":

    ИДИЛ е осъществената мечта на ФСБ казва ЗАКОЕВ. Русия Талибаните ИДИЛ са братя по тероризъм.
  • 22 ПАПЛАЧ

    0 0 Отговор
    Четъ тукъ и видам само........ПАПЛАЧ.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания