Last news in Fakti

19 Септември, 2017 12:39 1 247 4

Тръмп обмисля военен парад за 4-ти юли

  • доналд тръмп-
  • военен парад-
  • сащ-
  • национален празник

Президентът на САЩ е вдъхновен от парада във Франция за 14-и юли

Тръмп обмисля военен парад за 4-ти юли - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп сензационно заяви, че обмисля да организира военен парад във Вашингтон на националния празник на САЩ - Деня на независимостта на 4-ти юли. Държавният глава се е вдъхновил от парада по повод Деня на Бастилията, на който присъства в Париж, предадоха световните агенции.

На среща с френския президент Еманюел Макрон в кулоарите на Общото събрание на ООН Тръмп заяви, че е поискал от началника на администрацията на Белия дом, пенсионирания генерал Джон Кели, да разгледа възможността за подобна демонстрация на военната мощ на САЩ, съобщава Reuters.

Тръмп обмисля военен парад за 4-ти юли

"Имаше много самолети и много военна мощ", подчерта Тръмп и обеща, че САЩ ще се опитат да надминат показаното в Париж. Тръмп обсипа с комплименти френския си колега, заявявайки, че той върши страхотна работа в своята страна.

Разчитайки на добрите си отношения с американския си колега, стопанинът на Елисейския дворец планира да стане говорител на голяма част от международната общност, като поиска от президента на САЩ да продължи да поддържа сключеното през 2015 г. споразумение между Иран и шестте световни сили.

Тръмп обмисля военен парад за 4-ти юли

Той планира и инициатива за връщането на Вашингтон в Парижкото споразумение за климата. Тръмп оттегли страната си от договора преди 4 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    8 2 Отговор
    Тия пък..едно време руснаците като правеха парад на Червения площад иронизираха а сега те правят! Какво лицемерие!
  • 2 Ганьо Говнаров Говньо

    1 2 Отговор
    Тъй е било, тъй и ше бъде! Секретарката прави кефа на шефа, шофьора кара шефа след кефа!
  • 3 Kcaniba

    2 0 Отговор
    След парада в Киев, по жалък и от гейтакива, нормално да се замислят за парад като хората))))
    Инак все на Русия се подиграваха, където там си е традиция от над 100 години и си е институция!!!!
  • 4 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор
    По ша ги "отвори" един прайд ;)