Last news in Fakti

19 Септември, 2017 16:35 1 494 3

Москва и Вашингтон искат екстрадирането на руски гражданин

  • гърция-
  • александър виник-
  • биткойн

Арестуваният в Гърция Александър Виник е издирван от САЩ по подозрение в организиране на операция за пране на пари

Москва и Вашингтон искат екстрадирането на руски гражданин - 1
Снимка: БТА/АР

Адвокат на арестувания в Гърция руски гражданин Александър Виник, издирван от САЩ по подозрение в организиране на операция за пране на пари на стойност най-малко 4 милиарда долара чрез транзакции с виртуалната валута биткойн, посочи, че Москва също иска неговото екстрадиране, предаде The New York Times.

37-годишният руснак бе задържан през юли със съдействието на американските власти. Руснакът бе на почивка със семейството си в района на Халкидики.

Той е ръководил организация, която притежава и ръководи един от най-големите сайтове за киберпрестъпления в света.

Виник отрича всички обвинения, които ако бъдат доказани, се наказват с 20 години затвор, и не желае да бъде екстрадиран в САЩ.

Гръцкият му адвокат съобщи, че Русия иска екстрадирането му по друго дело за злоупотреби. Юристът твърди, че той няма да обжалва искането за екстрадиране на Виник в Русия.

В Гърция спорове за екстрадиция, в която са намесени две или повече държави обикновено се решават от правосъдния министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлемник байкалскии

    10 3 Отговор
    Знае Виник че ако даде някой и друг милион в Русия подчинените на Чайка ще си затворят очите! Но озове ли се в САЩ -прошка няма!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Тръмп

    2 2 Отговор
    Ще го приберем без проблем!После ще го разменим със Сноудън!
  • 3 0000000000

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шлемник байкалскии":

    ВЕРНО ЛИ?Затова ли по стат.данни в САЩ 25 % от лежащите в затвора са без доказана вина.Страна на затвори затворници/най голям брой на глава от населението/ и 15 на брой полицески силови служби-единствената страна в 21 век с концлагери -гетото ФАЩ.
Новини по държави: