4 986 0

Това е най-опасната знаменитост в интернет

Певицата Аврил Лавин победи суперзвездата Бионсе в любопитна класация

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Певицата Аврил Лавин победи суперзвездата Бионсе в нещо, но едва ли ще бъде доволна от триумфа си - някогашната принцеса на поп-пънка беше обявена за най-опасната знаменитост в интернет, предаде CNN.

Лавин е начело в списъка със знаменитости, изготвен от антивирусната компания "Макафий", търсенето на информация за които крие рискове за потребителите от вируси или зловреден софтуер.

Вероятността потребителят да попадне на страница в мрежата, криеща потенциални заплахи, докато търси информация за Аврил Лавин, е 14,5%.

Изпълнителката не е издавала нов албум от 2013 г. През същата година Лавин беше на второ място сред звездите, търсенето на информация за които може да навлече неприятности на интернет потребителите.

Аврил е първата музикална звезда от женски пол, оглавила списъка. Миналата година за най-опасна знаменитост в интернет беше обявена комедийната актриса Ейми Шумър. През 2015 г. първи беше холандският диджей Армин ван Бюрен.

На второ място в списъка с опасни знаменитости за 2017 г. е певецът Бруно Марс, следван от певица Карли Рей Джепсън. В челната десетка попадат още Зейн Малик, Селин Дион, Калвин Харис, Джъстин Бийбър, Шон "Диди" Кумс, Кейти Пери и Бионсе.

Целта на съставителите на списъка е да насочат вниманието на интернет потребителите към опасността от кликането върху подозрителни линкове.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай