19 Септември, 2017 18:18 4 605 37

Тръмп заплаши Северна Корея с пълно унищожение

  • северна корея-
  • сащ-
  • заплаха-
  • доналд тръмп-
  • ядрена програма-
  • унищожение

Американският президент призова Пхенян да спре с провокациите

Американският президент Доналд Тръмп заплаши Северна Корея с унищожение, ако не се откаже от ядрената си програма и военни провокации, съобщи USA Today.

Пред Общото събрание на ООН държавният глава заяви, че безразсъдното поведение на Пхенян представлява заплаха за целия свят.

„Ако Северна Корея продължи по този път, ние няма да имаме избор, освен да унищожим напълно страната“, заяви Доналд Тръмп.

Президентът заяви, че американските въоръжени сили са готови да предприемат военни действия, но изрази надежда, че това няма да е необходимо. Доналд Тръмп призова ООН да наложи повече натиск над Северна Корея, защото в противен случай „злото ще спечели“.

През последните месеци режимът в Пхенян извърши няколко ядрени и ракетни изпитания, които повишиха напрежението до червено. Северна Корея дори заплаши, че ще атакува остров Гуам, на който е разположена база на американските въоръжени сили.

От Вашингтон посочиха, че ако американска земя или тази на техен съюзник бъде нападната, то ще последва мигновен военен отговор с мащабни размери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУК

    47 38 Отговор
    Какъв е този че ще решава кой народ ще живее и кой да бъде унищожен. Да не си господ. Нямал друг избор....
    Май много я направи, че и друг може да се намеси!

    Коментиран от #15

  • 2 БУК

    32 34 Отговор
    Какъв е този че ще решава кой народ ще живее и кой да бъде унищожен. Да не си господ. Нямал друг избор....
    Май много я направи, че и друг може да се намеси!
  • 3 Букова глАва

    20 24 Отговор
    Кой ще се намеси ?Само го чакаме да се намеси и това ще му е последната намеса у живота бледен

    Те не се виждат че освен петел от го*на друго не могат да направят ма и те дуят перушина.
  • 4 реалист

    59 27 Отговор
    Щом някой реши да се въоръжи ,за да се защити от краварски натиск и агресия ,то това е провокация ,а когато САЩ нахлуват в суверенни държави и свалят законни правителства то това е износ на демокрация ,така ли ? Много долна и нагла взе да става тая сволоч от Вашингтон . Е ,за това ще ги гърмят с бомби и атентати.
  • 5 Барчо

    35 20 Отговор
    Голем "Страшник" си бе, каубоецо!!! Гледай си кравите и не се занимавай с големата политика. Не се лъжи да пускаш пръв бомби, че тоя път ще ти се стегне л...то.
  • 6 Живко Тодоров

    50 17 Отговор
    От 1945 до 2001 година САЩ са разпалили пряко 201 въоръжени конфликта, като цивилните жертви в тях са 90%. Ето това е лицето на "най-голямата демокрация" в света.
  • 7 Бесен Язовец

    29 22 Отговор
    Тоя смешко заплашва от нова година по всяка вероятност ще го прави и през новата, докато го теглят към лудницата ще продължава да заплашва
  • 8 Кики

    32 24 Отговор
    Тръмп!!! Не нападай демократичната република! Добре знаеш, че не можеш да воюваш срещу нея! Ако мислиш,че със санкции ще я унищожиш... по - добре ги разправяй тези неща на децата от детската градина. Отвратителен империалист!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    10 12 Отговор

    До коментар #8 от "Кики":

    Демократична република, ти наред ли си.

    Коментиран от #13

  • 13 Кики

    14 10 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Да, демократична е! И съм готов да споря и да придам факти към това!

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Гост

    7 12 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    За теб няма лечение, закъснял си.
  • 15 Господи помилуй

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "БУК":

    Господ се пише с главна буква "Г" ,но явно е,че рядко се сещаш за Него,освен ако не искаш да изплашиш някого !
  • 16 Демократ

    7 17 Отговор
    Скоро ще се носи смрад на изгорени комунисти.
  • 17 Манол Куцарон

    7 13 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Какви факти си готов да приложиш ?

    Да започнем от това какво означава думата ДЕМОКРАЦИЯ .Най общо казано означава власт на народа .Обаче каква власт има народа в Сев. Корея .Букварно 0 има право да ръкопляска ,то даже не му и право ,а задължение щото ,а се е ослушар а е заминал
    Във Вечните ловни полета . Там властта се предава по наследство както е при монархиите.

    Коментиран от #22, #33

  • 18 СССРБАРЕТА

    22 6 Отговор
    само плюнки и пяна хахахахахахах! Това го чува за 28ми път!!! Голямата мечка само стой и чака краварите да клъвнат!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    7 15 Отговор

    До коментар #18 от "СССРБАРЕТА":

    Голямата мечка напълни гащите, комунистическата империя се разпада.
  • 20 Иванов

    6 2 Отговор
    А БЕ ДЕИ ТВА СЕВЕРНА КОРЕЯ И АМЕРИКА ПА ДА СА ТРЕПАТ СТИГА ДА НЕ ПОЛЗВАТ ЯДРЕНО, ХИМИЧЕСКО, БЕКТЕРИЯЛНО, И НЯКАКВО ОРЪЖИЕ ЗАСТРАШАВАЩО МИРНИТЕ ДЪРЖАВИ.
  • 21 Тръмп

    16 3 Отговор
    Сев. Корея има невероятен късмет , че не е разположена върху американски петрол!
  • 22 Кики

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Манол Куцарон":

    Думата ДЕМОКРАЦИЯ няма съществено собствено значение. Поради това, всеки я разбира по собствен начин. Именно поради това, аз не употребявам тази неясна дума. Все пак е има в името на тази страна. Съвсем не е достатъчно народа да има тази "власт", след, като не се спазват законите- най вече от правителството. А за "ДЕМОКРАЦИЯТА", най - важното е законите да се спазват абсолютно стриктно! Тогава всичко ще е наред в държавата. С.Корея е една от малкото държави, в която законите се спазват стриктно! Поради това там няма убийствата, измами, изнасилвания и подобни. Там си спокоен за сигурността и живота си! Диктатурата ли? Ами това просто означава законите на всяка страна, които трябва да се спазват!

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    3 12 Отговор
    Струва ми се че визира режимът на Путин и кремъл и предупреждението е именно към тях, въпреки че те го поставиха на този престол....ами да не са си го избирали....
  • 25 Манол Куцарон

    4 8 Отговор

    До коментар #22 от "Кики":

    Е то се вижда ,че думата ДЕМОКРАЦИЯ не ти е много ясна ,как иначе ще кажеш ,че в Северна Корея има демокрация.

    Законите да се спазват ?е то и в демокрацията трябва да се спазват. Фундаменталното е кой ги пише тия закони и за чие благо са -ей това и разликата. Ами те закотите могат да те направят роб -буквално както е Севепна Корея . Там например беше противодаконно да имаш транзистор до скоро ,сега не знам как е.

    Коментиран от #30

  • 26 Хохи

    6 1 Отговор
    Колкото повече се използва думата ДЕМОКРАЦИЯ, толкова повече нещата се влошават.
    Факт.
  • 27 ТнТ

    4 10 Отговор
    Да си говорим честно, при война няма печеливши, всички губим, дори и тези които не воюват. САЩ колкото и да не са фаворит на някой хора са една от най-модерните нации на научно и военно равнище което скоро други няма да успеят да достигнат. Не става да си дребен, да се хилиш като малоумен, да се радваш че бомбите ти изобщо излитат, да ги "тестваш" над други държави, да наричаш това "въоръжаване" и да си мислиш че понеже имаш 1-2 атомни бомби които може би евентуално могат да долетят до някъде си равностоен на големите сили е пълно безумие и слабоумие. Ха сега си задайте въпроса, дали такъв човек има право да разполага с такова нещо, дали вие ако му бяхте съседи щяхте да чакате да му избият чивиите и да се молите днес да не му хрумне да ги тества над вашата държава?

    Коментиран от #31

  • 28 Къртев

    11 1 Отговор
    Всеки американски президент, унищожава по една или повечи държави. Това е американската политика. След, което разчита на останалите си подчинени страни (подчинени икономически) да платят сметката. Което води до задлъжняване на държавите за превъоражаване. Напрежението, което създават в момента, може да достигне такива мащаби, че израза трета световна война ще е мек израз. Особено с тез модерни атомни оръжия.

    Коментиран от #29

  • 29 onq s konq

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Къртев":

    След като твърдиш че Щатите принуждават подчинените си страни да "плащат сметката" ,как си обясняваш пък огромния външен дълг точно на Америка?

    Коментиран от #34

  • 30 Кики

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Манол Куцарон":

    Ти не си чел и не познаваш С.Корея. Там законите се спазват стриктно, в буквалния смисъл на думата! Колко такива страни има? За какви роби говориш? Ние сме роби. И защо си мислиш, че така наречената ДЕМОКРАЦИЯ може да има само в капиталистическите страни? Ти имаш само повърхностни познания,без никаква задълбоченост,и вярваш сляпо на всичко, което прочетеш. Всичко лошо, което си прочел за С.Корея е невярно. Определено те са пред нас в много отношения!

    Коментиран от #32

  • 31 Трол

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "ТнТ":

    До сега само американците са използвали ядрено оръжие. А то помисли каква е гаранцията, че няма да го използват отново първи.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 остен бодилов

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Манол Куцарон":

    Да де,като нас,по Тошово,те и сега при нас са потомствени,понеже ни осветли нас простите що е демокрация,да кажеш какво е нарушаване на границите на държава БЕЗ провокации,базирано на едни голи приказки?
  • 34 Патриот

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Чуждите държави плащат сметаката, а печалбите от войната отиват в ръцете на американските олигарси.
    Ето пример: В България се изпитват оръжие в интерес на чужди фирми - еврейски. Тези фирми изкупуват на безценица оръжието от страната и и го прадават на печалба в Сирия. Какво стана когато го откриха там - за тях парите, за нас срамът. На България и е наложено ебарго за да продава там оръжие, за да могат съответите фирмички да трупат несметни богатства. Ето как една страна плаща сметката на друга.
    Друг пример - една държава си прави полигони. Идват американците настаняват се като кукувици на тях и не плащат нищо. На домакините им се забранява да ползват полигона си, а американците си водят там бойната подготовка без да плащат и стотинка.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 IDIL

    1 0 Отговор
    Голямите фамерикански демократи които знаят да унищожават само по малките държави по целия свят,империята на злото ФАЩ е най голямия престъпник срещу човечеството
  • 37 Овен

    0 0 Отговор
    И най голям терорист заедно с бандата терористи НАТО