Тема: Украйна

20 Септември, 2017 23:00 1 502 2

Франция иска миротворци в Донбас

  • франция-
  • украйна-
  • донбас

Предложението ще бъде обсъдено с Русия

Франция смята, че мироопазваща мисия на ООН трябва да бъде разположена в Донбас, но там са готови да чуят и позицията на Русия по въпроса. Това заяви френския посланик в Москва Силви Берман, цитирана от РИА Новости.

„Смятаме, че това предложение е интересно и ще бъде разгледано в рамките на ООН. Мислим, че такава мисия трябва да има в района на Донбас. Ние обаче сме готови да обсъдим въпроса с Русия в ООН“, заяви Бреман.

Още новини от Украйна

Руският президент Владимир Путин вече обяви, че одобрява разполагането на мироопазващи сили в Донбас. Той обаче настоява те да бъдат разположени по граничните райони, а не в самия регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    8 1 Отговор
    Ще има оранжеви каски в Донбас на руска земя каски не са добре дошли може само руските части от KFOR
  • 2 Путин

    5 1 Отговор
    И аз искам руски миротворци по Шанз-Елизе.
Новини по държави: