952 2

Република Китай увеличава инвестициите в Централна Америка

196 години от независимостта на Централна Америка

Виолина Цветанова

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че страната се стреми да увеличи инвестициите в бизнеса и инфраструктурата в четирите си дипломатически съюзници в Централна Америка, за да укрепи икономическите връзки и да осигури взаимна полза.

По нейни думи са организирани няколко мисии за проучване на латентните възможности за бизнес в региона и Тайван е напълно готов да се ангажира с увеличаване на инвестициите, както и с покупката на продукти от Централна Америка. В допълнение Цай каза още, че такива усилия се очаква да засилят сътрудничеството и да повишат конкурентоспособността.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на прием по случай 196-тата годишнина от независимостта на Централна Америка в Тайпе. По време на срещата тя сподели, че Република Китай и неговите съюзници се радват на стабилни отношения, основани на споделени ценности като демокрация и свобода.

По време на неотдавнашното си посещение в четирите дипломатически съюзника в Централна Америка – Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас и Никарагуа Цай Ин-уен успя да стане свидетел на огромни усилия и съвместна работа. Тя заяви, че такова тясно сътрудничество служи като доказателство за стабилните отношения, които страната поддържа с нейните партньори отвъд океана.

Говорейки за някои от инициативите, които тя инспектира по време на своите визити, президентът спомена и успеха на проекта „Един град, един продукт“ в Хондурас, ръководен от Международния фонд за сътрудничество и развитие 2012-2014 г., който на свой ред има за цел да насърчи развитието на местния бизнес. Тя обърна внимание и на усилията от страна на тайванските експерти в посока подкрепа на фабриките в Никарагуа и възстановяване на историческите сгради в древния гвателмаски град Антигуа.

Цай Ин-уен изрази своята благодарност към четирите държави т Централна Америка за непрекъснатата подкрепа и сподели, че се надява връзката помежду им да стане още по- силна за в бъдеще.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 19:32  20.09.17
  Защо не вземат да си приберат дъговете от САЩ да видим какво ще стане? обаче не с позлатени волфрамови кюлчета

  Коментиран от #2

 • Трол
  Отговор
  2 20:05  20.09.17

  До коментар #1 от "Патриот":

  На това ние му казваме Тайван,другото е КНР.

Напиши коментар:


Публикувай