Last news in Fakti

23 Септември, 2017 22:30 1 593 3

Разработиха троен антивирусен медикамент срещу СПИН

  • троен-
  • антивирусен-
  • спин-
  • сащ-
  • медикамент

Той е тестван също върху човешки клетки в лабораторна среда

Учени от Националните здравни институти на САЩ и френската фармацевтична компания "Санофи" разработиха троен антивирусен медикамент, който е представен като изключително обещаващ за превенция и лечение на заразяване с ХИВ, предава "Франс прес", цитиран от "Новини.бг".

Терапията е осигурила защита на маймуни срещу маймунския вирус на СПИН и щамове на ХИВ.

"Антивирусният медикамент осигури по-добра защита в сравнение с всички тествани досега антитела, като неутрализира 99 на сто от над 200 различни щама на ХИВ-1", уточниха учените.

Той е тестван също върху човешки клетки в лабораторна среда.

Въпросните антитела са създадени с помощта на генното инженерство, за да открият и неутрализират едновременно няколко заразни мишени.

"За разлика от естествените антитела това тройно антивирусно лекарство атакува няколко заразни мишени в една-единствена молекула", поясни един от ръководителите на изследването д-р Гари Нейбъл от "Санофи".

Методът има потенциала да подобри защитата срещу ХИВ и поставя също основите за създаване на нови терапии срещу рак, автоимунни и заразни болести. Комбинирането на терапии вече показа ефикасността си срещу ХИВ и рак", коментира специалистът.

"В голямото генетично многообразие на ХИВ по света се крие главната трудност, свързана с производството на антитела, които да са ефикасни в борбата със сегашната пандемия", отбелязаха учените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чепа

    6 2 Отговор
    Ужас...сега ЦРУ трябва нов СПИН да измисли!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.