Last news in Fakti

21 Септември, 2017 15:19 3 290 18

Юнкер: Защо българските ни приятели не са в Шенген?

  • шенген-
  • юнкер-
  • храни-
  • българия-
  • стандарти-
  • ес-
  • ек-
  • румъния

Не трябва да има двойни стандарти, заяви Юнкер

Искам всички държави от ЕС да бъдат в еврозоната и в Шенген, да няма двойни стандарти при храните. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от световните агенции.

„Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген, след като от години са изпълнили изискванията? Трябва да прилагаме договорите за ЕС“, коментира Юнкер.

Той добави, че в годишната си реч за състоянието на ЕС миналата седмица не е настоявал за приемането на еврото от държавите извън еврозоната, а е припомнил, че това право и задължение е част от договорите. Не насилвам никого, предложих подкрепа за ускоряване на процеса на присъединяване към еврозоната, подчерта Юнкер.

Не може в Европа да има две класи потребители и работници, коментира Юнкер. Той изрази очакването през октомври да бъде постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници.

Председателят на Европейската комисия посочи, че „не става въпрос за вкус, а за достойнство“. След годишната му реч Австрия и Германия се изказаха против приемането на страната ни в Шенгенското пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    33 2 Отговор
    Защото не им е в ред къщичката! Корупция и кражби под път и над път! Продажни политици, полицаи и съдии на всяка крачка!

    Коментиран от #18

  • 2 До Юнкер

    24 3 Отговор
    Кои твои български приятели искаш да са в Шенген? Всичките четирима ли?

    Коментиран от #11

  • 3 гостът

    18 4 Отговор
    Такива алкохолици и педе...и управляват Европа.Ужас!!!!
  • 4 Гражданин

    26 2 Отговор
    Защото съдиите са им без морал и на 99.9% корумпирани господине.
  • 5 АЛЧЕН

    27 2 Отговор
    Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген,
    Защото нашите политици са най престъпни ,алчни, крадливи в Европа и на Балканите ,освен за кражба ,за нищо друго не мислят
    може би , затова не ни приемат в Шенген
  • 6 Анонимен

    17 1 Отговор
    Защото ще трябва да получим нещо, което вероятно не искат да ни дадат

    Коментиран от #8

  • 7 Грую

    15 2 Отговор
    Донякъде сте прави, но всъщност не ни искат в Шенген за да не се получи нещо като Брекзит, след като ни вкараха в Европейския съюз. Ние сме дупки, а европейската бъчва и сега си е достатъчно пробита. Ако ни приемат нас и румънците и вече съвсем ще се разсъхне и ще текне отвсякъде. Те да не мислите, че не знаят за каналите за бежанци тук? Знаят и то много по-добре от нас обикновените хора, които научаваме за тях чак след като се блъсне някое превозно средство пълно с бежанци и започнат да броят умрелите.
  • 8 Стрезов

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Нямат ни доверие....някои съжаляват,че са ни приели в ЕС,защото ги излъгахме,че имаме правов ред ! Също така,ако ни приемат в Шенген ще имаме пълен достъп ШИС ,а сега е частичен с подаване на заявление за всеки конкретен случай !

    Коментиран от #10

  • 9 Morgoth

    8 1 Отговор
    Защото закъсняхме и когато изпълнявахме изискванията холандските кретени си бяха избрали националисти в правителството. А след това такива се появиха и във Франция, дойдоха бежанците и се свърши с нашето влизане в Шенген.
    Само не знам дали не трябва като протест да премахнем визите за руски туристи. Временно разбира се и с ясното условие, че ги връщаме на деня преди влизане в Шенген. Може пък тогава да се сетят, че изпълняваме условията.
  • 10 Morgoth

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стрезов":

    Правовия ред няма нищо общо. Българи и Румъния заляха запада с цигани още с влизането си в ЕС. Създадохме им проблем, с който либералната доктрина не може да се оправи. Стигнаха до там във Франция да им дават пари за да си тръгнат, а те след това се връщат и докарват още повече народ.
    Не ни го казват в прав текст, защото трябва да плюят на собствените си идеали. Затова намират оправдания като съдебната ни система, която няма нищо общо с опазването на границите.
  • 11 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "До Юнкер":

    Те са така или иначе в Шенген. И то на гърба на народа. С народна пара пътуват където си искат. И отвъд Шенген.
  • 12 Шенген е безполезен

    6 0 Отговор
    За 95 % от българския народ Шенген не носи никаква ползва. А остналите 5% могат да отделят пет минути да минат паспортен контрол. А не сме в Шенген заради корупцията. Толкова е лесно. То сега не можем да да спрем разни навлеци, а след това ще е направо страшно.
  • 13 гост

    6 1 Отговор
    "че са ни приели в ЕС,защото ги излъгахме,че имаме правов ред!"

    Не мисля, че някого някога сме излъгали, освен единствено себе си. По-скоро точно обратното - ЕС ни излъга. Просто си захраниха остаряващият организъм с млада, европейска кръв принуждавайки повече от половината от репродуктивният потенциал на нацията да се превърне в икономически емигранти. Как? Като съвсем съзнателно унищожиха предварително икономиката ни, само и само да ни "допуснат" да слугуваме в ЕС.

    Същото става и с Украйна, но по малко по-различен сценарии, с еднакъв краен резултат - разсипани държави, експлоатирани територии, прокудено и закрепостено местно население. Нищо ново под слънцето.

    Шанген?! Че ние вече всичко сме си продали : тяло, чест, достойнство...нищо не можем да предложим, а и никой не си интересува от остатъка от България.

    Ние сме просто една гадна дъвка в устата на дете, отдавна загубила аромат, сладост, вкус. Единственото което е останало е отегчението от преживянето и навика да имаш нещо с устата си ... до следващото кошче за боклук.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    ... всъщност ЕС никога не са се лъгали за "правовият ред" в България. Та нали именно заради него успяха полкова лесно да съсипят всичко изградено десетилетията преди това.
  • 15 киро

    1 0 Отговор
    Ми питай Евроге.ските си приятели от Холандия и Германия !
  • 16 Гого

    1 1 Отговор
    Защо ли не сме в Шехнге
    1. Корупирано правителство
    2. Върховенство на мафията вместо на закона
    3. Бананова република
    4. Ниски доходи
    5. Висока престъпност
    6. Лоша инфраструктура
    7. Ниска покупателна способност
    8. Не работеща икономика
    9. Картели във всички сектори
    10. Циганизация на държавата
    Може и още да се изброяват все хубави неща с едно председателство не се излъсква имидж на държава както си мисли селянина от Банкя като е сложил костюм за 1000 лева пак си остава мафиот.
  • 17 1234

    0 0 Отговор
    Защото много крадат управляващите ,за това.
  • 18 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Ма те корумпираните съдии и политици няма да се юрнат да работят в шенген а изтормозения гражданин ще избяга там така че номера корупция не минава