22 Септември, 2017 09:28 906 0

Освободиха двама от задържаните в Лондон

  • лондон-
  • атентат-
  • полиция

Тревогата за заплаха от тероризъм беше повишена до най-високото критично равнище

Освободиха двама от задържаните в Лондон - 1
Снимка: БТА/АП

Двама от арестуваните след атентата в лондонското метро са били освободени, предаде АП. Агенцията уточнява, че на тях няма да им бъдат повдигнати обвинения. Отговорност за нападението в лондонското метро пое Ислямска държава.

При атентата нямаше жертви, но бяха ранени 30 души. В хода на разследването бяха задържани шестима души. За някои от тях стана ясно, че са бежанци от Ирак и Сирия, осиновени преди години от британски семейства.

Тревогата за заплаха от тероризъм беше повишена до най-високото "критично" равнище в петък, което означава, че нова атака се смята за непосредствено предстояща. Тревогата беше свалена с едно ниво надолу до "тежка" в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: