Last news in Fakti

22 Септември, 2017 12:45 1 409 1

САЩ засилват военния обмен с Тайван

  • сащ-
  • обмен-
  • тайван

Предвиждат се нови договори с министерство на отбраната

Сенатът на САЩ одобри закона за новите разходи за отбраната, като в него е включено и изискване за доклад на засиления военен обмен с Тайван, съобщи Focus Taiwan.

Общият бюджет за отбрана на САЩ възлиза на $ 640 млрд. Конгреса посочва, че смята, че САЩ трябва да укрепят своето сътрудничество с Тайван.

До първи септември американското министерство на отбраната трябва да представи доклад за пристанищата в Тайван, подходящи за акостиране на американски кораби. Проучват се възможностите за получаването на повиквания от пристанища в Тайван, Хавай и Гуам.

Американското министерство на отбраната трябва да реализира и програма за техническа помощ. Така ще бъдат подкрепени усилията на Тайван за разработване на техника за подводни военни действие. В това число се включват и уреди за обезвреждането на подводни мини.

Очаква се покана към тайванските сили за съвместни военни учения. Планира се подобряване на обменът между висшите военни на Тайван и САЩ.

Според доклада на Кмарата на представителите, подготвя се и специална клауза за продажбата на оръжие и услуги за отбрана на Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    1 0 Отговор
    А каква ще е реакцията на КНР?