22 Септември, 2017 14:20 1 666 6

Тръмп: Ердоган ми е добър приятел

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • турция

Двамата разговаряха по време на срещата на ООН

Тръмп: Ердоган ми е добър приятел - 1
Снимка: БТА/AP

„Турският президент Реджеп Ердоган се превърна в мой приятел.“ Това заяви президента на САЩ Доналд Тръмп след срещата си с Ердоган в кулоарите на срещата на върха на ООН в Ню Йорк, съобщи „Блумбърг“.

„За мен е голяма чест да посрещна господин Ердоган. Той управлява много трудна част от света. Често той получава много високи оценки. Между нас има страхотно приятелство. Мисля, че в момента страните ни са толкова близки, колкото никога преди не са били. Много от това беше изградено върху лични отношения“, заяви Тръмп.

Изказването му дойде на фона на напрежението между двете страни заради скандала с турски охранители, замесени в сблъсъци с протестиращи по време на визитата на Ердоган във Вашингтон през май.

В същото време Турция закупи противоракетни системи С-400 от Русия. Това предизвика недоволството от страна на страните от НАТО.

„Искам да поздравя моя скъп приятел Доналд, че ние прие тук днес. Ние ще проведем разговори за двустранното сътрудничество и регионалното развитие“, заяви Ердоган.

Двамата са обсъждали сътрудничеството си в региона. Имало е и разговори за оръжейните сделки на Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ghost

    17 7 Отговор
    Ха ха ха найстина си смешен. Нито Турция може да е балансьор защото е член на НАТО.Нито ДПС балансира нещо.Българските турци спокойно ще минат и без ДПС .Както и българите без Атака , а и ред други партий. Хората искат добър живот и разбирателство.
  • 3 да се вземе предвид

    9 5 Отговор
    като му гледам тънката и леко подигравателна усмивка на Ердоганя ми е ясно кво си мисли за "приятеля" си Доналд и за САЩ като цяло.......американците май ще ядът големия турски. Най-важното е покрай тях да не го ядем и ние, но аз мисля че Путя няма да позволи на пишман султаня да се развихри повече от необходимото.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 меденрудник

    11 3 Отговор
    Защото ми е приятел, ще въоръжим "приятелите" на Ердоган, кюрдите, а защо не и да им подарим самостоятелна територия? Точно пък защото ми е приятел, ще оставя господин Гюлен на свободата в Щатите....голям приятел, голям праз! Ердоган и той е троянския кон в щаба на НАТО...С400 бил купил у "приятелите" на САЩ...всичките играете един и същ сценарий....
  • 6 Барчо

    5 3 Отговор
    Лицемер от класа.
Новини по държави: