Last news in Fakti

22 Септември, 2017 22:30 1 322 2

Макрон подписа спорната реформа

  • франция-
  • реформа-
  • еманюел макрон

Тя ще влезе в сила до края на годината

Френският президент Еманюел Макрон подписа указите за спорна трудова реформа в страната, съобщи France 24.

През последните месеци либералите и синдикатите протестираха срещу реформата. Те смятат, че тя дава повече права на работодателите да уволняват служителите си.

Макрон предложи реформата още по време на мандата си като министър на икономиката през миналата година. Масовите протести тогава костваха оставката му.

Той поясни, че указите ще се превърнат в закон през следващите седмици. Те обаче ще влязат в сила след приемането на допълнителни укази с повече подробности.

Мерките, които доведоха до големи протести, имат за цел да предоставят на работодателите по-голяма гъвкавост при договаряне на заплащането и условията с работниците, а също така улесняват уволненията и наемането на работници.

През този месец вече на няколко пъти имаше демонстрации срещу реформите. Макрон обаче настоява за тяхното приемане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масови размирици ще има в Франция

    4 1 Отговор
    Бабое.ът си подписва реформите на новите господари,в ущърб на обществото и въобще не мисли как французите ще скочат в един момент и така ще му се стъжни,че му е бедна фантазията.
  • 2 мосю Гилотен

    3 1 Отговор
    Нещо май пак ми се отваря работа...
Новини по държави: