25 Септември, 2017 20:23 1 999 9

Руските ракети идват в Турция най-рано през 2019-а

  • турция-
  • русия-
  • ракети-
  • с-400

Очаква се президентът Ердоган и руският му колега Владимир Путин да обсъдят темата на срещата си в Анкара на 28 септември

Доставките на руски ракетни системи "С-400" в Турция ще започнат най-рано след две години. Това заяви за телевизия А Haber заместник-началникът на Секретариата за отбранителна промишленост на южната ни съседка Исмаил Демир, предаде ТАСС.

"Не искам да посоча определена дата, защото се водят преговори, за да я приближим. Но мога да кажа, че доставките на "С-400" ще започнат най-малко след две години", каза Демир.

На 12 септември турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Анкара е подписала с Москва споразумение за покупка на системи "С-400". Руският вицепрезидент по въпросите на военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин потвърди думите му в интервю за ТАСС.

Очаква се Ердоган и руският му колега Владимир Путин да обсъдят деликатната тема на срещата си в Анкара на 28 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    13 14 Отговор
    При тоя темп на световното оръжейно развитие тия руски ракети ще са вече "леко" МОРАЛНО ОСТАРЕЛИ,но по-важното е :ЩЕ БЪДЕ ЛИ ДОТОГАВА ЕРДО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ТУРЦИЯ?:)

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    6 19 Отговор
    До тогава Турция ще си променят мнението и ще си купят истинско оръжие, американско.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    1 4 Отговор
    И двамата коментара са:
    Присмял се хърбел на щърбел...
  • 5 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Не само за С-400, а принципно :
    Дори да са морално остарели, пак ще неутрализират над 90% от използваното въоръжение десетилетия напред. Тоест ефективността е в пъти над използваемостта на нова техника, спрямо която ще са евентуално неизползваеми.
    А спрямо това кой ще е на власт и силен след 5 години, нещата са прекалено динамични и критично обратими на световно ниво. Турция е малка брънка в цялата картинка, която също може да е има решаваща роля поради чувствителността на системата като цяло.
    Интересното в случая е, че Турция доказва своята независимост от САЩ, следвайки собствените си интереси и изгода, докато ясно проличава, че Европа към момента е нищо повече от васал.
  • 6 Хасан

    5 1 Отговор
    Тежестта на световните събития,бизнеса ,търговията от Запад се премества на Изток.В последните 200години Европа беше център а сега се превръща в оериферия...намалящо население,липса на икономически разстеж,изоставяне в технологичния бизнес,изоставяне в военната индустрия...
  • 7 Хасан

    7 1 Отговор
    И сега ще се появят и старите болки на стара Европа_ расизъм,национализъм,религиозна и етническа нетърпимост...към тях ще се добавят и пороците на Римската империя_ педофилия,хомосексуализъм,лесбиянство ,упадък на семейни ценности и морал..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Патриот

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Американско ли да купят?
    Вижде успеваемостта на Пейтриът - 59 ракети 39 изобщо не достигат до целта.
    Изобщо това оръжие не случайно го пробутват на такива държавици като нас, Румъния, Украйна и т.н.. Причината е, че останалите са независими и знаят за какъв боклук иде реч.
    А п...стията отдаван е налегнала Европа.
Новини по държави: