Last news in Fakti

26 Септември, 2017 09:59 2 567 5

Северна Корея засилва отбраната си

  • северна корея-
  • бомбардировачи-
  • отбрана

Пренасочва изтребители към източното крайбрежие

Северна Корея засилва отбраната си - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея засилва отбраната по източното си крайбрежие, съобщи NDTV.

Това става, след като американски бомбардировачи прелетяха край границата на страната през миналата седмица. В момента властите в страната преместват свои изтребители към региона.

Според разузнаването на Южна Корея е възможно севернокорейските сили да не са успели да засекат прелитащите край границата бомбардировачи. Вероятно и за това не са били взети незабавни мерки.

В момента Северна Корея разполага отбранителна техника по северното си крайбрежие. От разузнаването на Южна Корея все още не са потвърдили информацията на 100%.

Външният министър на Северна Корея вече обвини президента на САЩ, че е обявил война на страната. От Държавния департамент във Вашингтон отрекоха тези обвинения.

През последните седмици американският президент Доналд Тръмп постоянно си разменя атаки със севернокорейския лидер Ким Чен -ун. Вече имаше призиви от ООН за сваляне на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    10 23 Отговор
    До коледа скалпа на ким,ще бъде взет!
  • 2 Morgoth

    9 10 Отговор
    Смях в залата. СК няма никаква ефективна защита срещу атака от страна на САЩ. Единственото което може да укрепи, а то вече е укрепено достатъчно е заплахата, че ако бъде нападната ще срине Сеул, при това не с ядрени бомби и балистични ракети, а с най-обикновена артилерия.

    Коментиран от #3

  • 3 стелт

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Столицата се казва Пхенян, а Сеул е на Южна Корея!

    По темата:
    Американците имат най-силната икономика в Света и най-силната и модерна армия, ще размажат корейците за нула време, стига да поискат.

    Коментиран от #4

  • 4 обяснявам

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "стелт":

    Именно, човека ти казва, че единствената реакция на Ким е да срине Сеул-столицата на ЮК.
  • 5 Опит

    3 3 Отговор
    Спомняте ли ди последния опит с ракета на Северна корея?2700км за 14 минути е сега е задача за парволаци.....каква е скоростта на ракетата?Много по голяма от тази която натоеските ПВО системи могат да прехванат и свалят,затова и се пооплашиха.
Новини по държави: