Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Септември, 2017 15:20 2 122 5

Унгария скочи срещу Украйна

  • унгария-
  • петер сиярто-
  • украйна

Недоволство от новия образователен закон

Унгария е готова да наложи вето върху всяко действие, което би могло да доведе до развитие на европейската интеграция на Украйна по програмата „Източно партньорство“. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от ТАСС.

Той заяви това, след като украинският президент Петро Порошенко подписа спорния закон за образованието в страната. Според него в украинските училища ще се преподава основно на украински. Това предизвика недоволство от някои страни, които считат, че техните малцинства в страната може да бъдат потиснати.

Още новини от Украйна

„Унгария е готова да блокира всякакви инициативи, които ще са в полза на членството на Украйна във всякакви международни организации, включително и ЕС. Ние знам, че това ще има влияние върху бъдещето на страната“, заяви Сиярто.

Сиярто определи новият закон като „позорен и противоречив“. Според него така Украйна не може да отговори на европейските ценности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    19 18 Отговор
    А България!?!?
    Нашето робско външно няма нищо против, че USраина и българският го забрани!!!
    Хахаха!!!
  • 2 Батко

    16 17 Отговор
    А България къде дреме, след като това засяга стотици хиляди българи в Украйна?
    Или не им разрешават от Козяк?
    Кога ще имаме и ние някой като Орбан, стига мижитурки.
  • 3 Дикембе Мутомбо

    12 11 Отговор
    Тъпите ни политици не разбират, че ние не искаме толкова много. Разбрахме, че явно не могат да управляват съвестно като немски политици, но поне да имат топките да бъдат като полските или унгарските...
  • 4 Патриот

    3 4 Отговор
    Добре де, защо ние имаме и втори "майчин език", а в Украйна не може?
    Къде е тук равенството?
  • 5 Sergiy

    4 3 Отговор
    путьо бешена на "посещения" при орбан, сега виждаме последици, $ от путьо и орбан вече е в космоса ;)) Глупости приказва. Това че трололове на путьо не четоха Закона, за който толково много приказват-е ясно, обаче се съмнявам че и МВънР го чел. Тука важно са тях да вдигат шум от нищо-това е ФАКТ. Той (ЗАкон по никакъв начин не засяга желяния на малцинства да учат на своий език, своя култура и т.н.)Основно какво гони този ЗАкон, да се изкоренява по -бързо всичко московитско-ТОВА Е ФАКТ. Само че подлози на путьо без значения каде са в "иерархия", трябва да вдигат шум и правят проблема, там кадето я няма. Нищо ново на сцена, само исполнители се променят, тяхни офшорни сметки се попълват здраво и те викат по-здраво разбирасе ;))))
Новини по държави: