Last news in Fakti

26 Септември, 2017 16:06 1 250 1

Следизборни трусове и скандални оставки в Берлин

  • алтернатива за германия-
  • фрауке петри-
  • германия-
  • избори-
  • берлин

Съпредседателят на "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри напусна партията

Съпредседателят на "Алтернатива за Германия" (АзГ) Фрауке Петри съобщи, че напуска партията само два дни след като формацията зае трето място на парламентарни избори, предаде ARD.

Преди ден Петри обяви, че няма да участва в парламентарната фракция на АзГ в Бундестага заради разногласия с радикалното крило на партията.

Петри беше изместена като водач на листа на изборите, което доведе до голям скандал между крайнодясната и по-умерената фракция. Тя разкритикува острата антиислямска и антиимигрантска риторика на ръководството и изтъкна, че тя ще отблъсне традиционните консерватори и ще остави партията в опозиция.

АзГ спечели в неделя 12,6% от гласовете и стана първата крайнодясна партия, която ще заседава в Бундестага от 60 години.

Малко след като Петри обяви, че се оттегля от партията, трима други нейни членове я последваха, предаде Reuters. Сред тях е и дългогодишният житейски партньор на Петри - Маркус Претцел - лидер на формацията в провинция Северен Рейн-Вестфалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерастията е вредна

    12 1 Отговор
    Само да не са и техните "патриоти", като нашите, че отиде Германия у ряката !
Новини по държави: