26 Септември, 2017 19:32 1 936 14

Визията на Макрон за Европа: Общи военни сили!

  • еманюел макрон-
  • визия-
  • ес-
  • франция-
  • сили-
  • военни-
  • армия-
  • разузнаване

Макрон иска създаване на европейска разузнавателна академия

Френският президент Еманюел Макрон представи в Париж визията си за бъдещето на Европа и Европейския съюз. Държавният глава посочи основните проблеми и предизвикателства на блока, предаде France24.

Най-младият френски държавник от времето на Наполеон насам призова за изграждането на общи военни сили за реагиране, както и общо военен бюджет за отбрана, посочва изданието.

Еманюел Макрон заяви в Сорбоната, че европейската стратегия за отбрана трябва да бъде определена до началото на следващото десетилетие. Той предложи и създаването на европейска разузнавателна академия, за да се противодейства на тероризма.

Макрон иска да бъдат създадени и общи европейски сили за гражданска защита. Президентът посочи, че една от основните опасности пред Европейския съюз е „антиимиграционния национализъм“.

По думите на Макрон това нарушава принципите на споделена Европа, изградена от трагедията на двете световни войни. Френският президент заяви, че изолационизмът се е възродил, защото „сме забравили да защитаваме Европа“.

Макрон предложи да бъде създаден Европейски офис за предоставянето на убежище, за да се ускорят и хармонизират европейските миграционните процедури, както и стандарт на ЕС за личните документи за по-добро управляване на миграционните потоци. Той иска също да има европейска програма за финансиране на интегрирането и обучението на бежанци.

Прекалено слаб, прекалено бавен и прекалено неефективен – такъв е Европейският съюз според френския президент Еманюел Макрон. Той се обяви за по-проста, по-малко бюрократична Европа с по-малка Европейска комисия: „Не можем да продължаваме с 30 комисари, сякаш всяка членка задължително трябва да има свой. 15 комисари е по-реалистична цел".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    Блясъчко мечтателника и мандаринови дръвчета и дъга
  • 2 Кики

    18 2 Отговор
    Много добри предложения на Макрон. Само не се разбра, какво ще правим с вашите приятелчета от САЩ!
  • 3 Sasho

    4 13 Отговор
    Да припомним, че общия бюджет за отбрана е идея на Борисов, очевидно е имало полза от посещението на Макрон у нас.

    Коментиран от #6

  • 4 Патриот

    8 4 Отговор
    Съгласен съм! Армията ще е българска и Югославска и всички европейски държави ще плащат за отбрана на България и на Югославия съответно да ги защитаваме.

    Коментиран от #8

  • 5 Патриот

    8 2 Отговор
    А и да не забравя европейските държави ще си редуцират армиите до минимални количества колкото да помагат на населението при бедствия и аварии.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 толерасти без граници

    15 0 Отговор
    "Споделена Европа" да се споделя от европейците, а не да се подарява на някакви мисюлманизирани примати нито да се споделя с тях !
    Малкия макарончо ходил ли е в казарма да попитам аз, че толкоз акъли по военно дело дава !?!?
    Шмеркел май си е намерила достоен последовател и партньор по вноса на мюслита ? Какъв е смисъла от изграждането на обединена Европа, като в същото време правят всдичко възможно да я разрушат ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    12 4 Отговор
    Макрон и кой ще ти бъде врага?Русия?...прочети за Наполеон и Хитлер..европейците винаги са правели армии ама накрая руснаци са марширували в Ппртж и Берлин
  • 10 Въстъци Кон яде ли?

    13 0 Отговор
    Обща1 Съдебна система всяка държава да има по един съдия от другите държави. 2 Европейски Полицай, всяка държава да бъде задължена 20% от полицайте да са от други страни от ЕС
  • 11 Сартр

    6 1 Отговор
    Макрон бърка понятието за национализъм!Национализма в Европа е Анти-мюсулмански,а не анти-имиграционен!Мюсуманството е против ценностите на Европа за Свобода,Равенство и Демокрация!Единственото решение е Покръстване и Мисионерство!Иначе проблема ще се задълбочава и ще избухне лошо!
  • 12 Европеец

    8 0 Отговор
    Макрон да посети Косово и Македония за да схване какво искат мюслитата!Да завладяват христянски територии,нищо друго не ги интересува!Да погледне и в Африка какви мизерии правят мюслитата,точно това искат да направят и в Европа!Макрон и Меркел сами вдигат процентите на Анти-мюслимските Националисти и с глупавата си гостоприемност ще жънат атентати и трагедии!

    Коментиран от #13

  • 13 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Европеец":

    Ти пък ..мюсюлмани...не може да правиш армия срещу религия...
  • 14 Никанор

    0 0 Отговор
    Их лиибе дих мути Шмеркел, казал ли е юпито на Ротшилдпви това или не!? Аз мислех, че българите, като влезат ще се "разтуря евро седянката", а то тиа от двата кря на Атлантик ще я свършт тая работа. Е, ако Мърканчо не апелира за Евро щати пък на! И тия от колониитеим ще ги разселва централна емиграциона слижба и ще ги пращат в хотелите на Ценко. Чоков и Валери Си еонов. То затова Цветан Василев бега у Сербия. Пък може и в Русия да иде та няма в Еврпна я!
Новини по държави: