Last news in Fakti

27 Септември, 2017 14:15 1 194 0

ЕТА подкрепи каталунската независимост

  • ета-
  • референдум-
  • каталуния-
  • испания-
  • независимост

Испанската държава е "затвор за народите", заявяват баските бунтовници

ЕТА подкрепи каталунската независимост - 1
Снимки: БТА/АР

Сепаратистката групировка на баските ЕТА осъди остро реакцията на Мадрид, предизвикана от плановете на борците за независимост на Каталуния.

Испанската държава е "затвор за народите", заяви организацията в комюнике, разпространено от баския в. Gara, съобщи TАСС.

Испанската държава демонстрира, че е "затвор за народите, отричайки националната идентичност на каталунските земи", заявява ЕТА. Групировката е обвинявана за гибелта най-малко на 829 души в името на борбата й за независимост на Страната на баските и на Навара, преди официално да се откаже от насилието през 2011 г.

Кризата в Испания по повод желанието на каталунските сепаратистки лидери да проведат на 1 октомври забранения референдум за самоопределение на региона показва, че Испания има "структурен проблем", твърди баската организация.

ЕТА подкрепи каталунската независимост

"Четири десетилетия по-късно режимът от 1978 г. показа истинското си лице. В Каталуния видяхме същинските му стожери: принуда, зависимост и потисничество", заявяват баските сепаратисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: