Last news in Fakti

28 Септември, 2017 09:21 1 244 1

Facebook изтрил хиляди фалшиви акаунти преди изборите в Германия

  • германия-
  • избори-
  • facebook
Facebook изтрил хиляди фалшиви акаунти преди изборите в Германия - 1
Снимка: АР/БТА

Социалната мрежа Facebook е изтрила „десетки хиляди” фалшиви акаунти. Това е станало в продължение на един месец преди провелите на 24 септември избори в Германия. „За да избегнем случаи на злоупотреби с платформата обявихме нова инициатива по премахване на фалшиви профили. Месец преди изборите във ФРГ ние изтрихме няколко десетки хиляди фалшиви акаунти”, каза Ричърд Алан, представител на компанията.

По-рано собственикът на социалната мрежа Марк Зъкърбърг заяви, че Facebook е анализирал съдържанието на рекламите в предизборната кампания в Германия и не е намерила следи от руска намеса. Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мейзер също потвърди тази информация, но не изключи възможността за такава.

Изборите за германски Бундестаг се проведоха на 24 септември. Окончателните резултати сочат победа на коалицията ХДС/ХСС с 33%, което й осигурява 246 места в Бундестага, въпреки че това е най-лошият резултат от 1949 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Azazel

    1 1 Отговор
    Това е чудесно, само че Фейсбук не е толкова популярен в Германия, колкото тук или в САЩ, примерно. Немците си имат няколко свои социални мрежи и прекарват доста време в тях, така че, ако е имало някакви руски пропагандни кампании (не казвам, че е имало, тъй като нямам представа), те по-скоро щяха да са насочени към тях.