Last news in Fakti

28 Септември, 2017 11:01 2 460 6

Иран: САЩ май не бързат да унищожат "Ислямска държава"

  • иран-
  • сирия-
  • сащ

Мохамед ал Зариф смята, че Пентагона търси възпиране на сирийските сили

Иран: САЩ май не бързат да унищожат "Ислямска държава" - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ предпочитат да ограничават влиянието на Сирия, от колкото да сложат край на групировката „Ислямска държава“. Това заяви иранският външен министър Мохамед ал Зариф, цитиран от ТАСС.

„От това, което виждам, започвам да си мисля, че приоритетите на американското правителство са се променили. Там сякаш предпочитат да не допуснат сирийското правителство да поеме контрол над границите с Ирак, от колкото да унищожат ДАЕШ. Целта на нашата страна в Сирия е единствено и само победата над терористите. Последните действия на САЩ пораждат съмнения, че в техните цели и тези на Иран има сходство“, заяви Ал Зариф.

Той похвали усилията на руския президент Владимир Путин, за който смята, че се стреми към решаване на въпроса в региона.

„Президентът Путин търси мирно решение за въпроса със Сирия“, заяви Зариф.

Иран и Русия са най-големите съюзници на сирийското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    30 0 Отговор
    Мохамедееее! Мислех, че за да си се издигнал на този пост, ще знаеш и виждаш повече. Щом чак сега си разбрал целта на краварите. Или предполагаш. Ако не бяха там американците, до сега да се е приключило и с ИД и със сепаратистите-бунтовници.
  • 2 Kcaniba

    27 1 Отговор
    Сащ - империята на лъжата и злото!!!
  • 3 Еее

    19 0 Отговор
    САЩ-лошо, много лошо.
  • 4 поручик ржевски

    2 11 Отговор
    Голямо изказване ! Похвали съюзника си защото умря циганката....!!!
  • 5 БАЛКАНСКИ

    10 0 Отговор
    АААААааа , чак сега загряхме. Тюх , пху пху .
    Поправиси грешката , иначе и ти си аут. Влезнатли америте и ев....е , край с вас. Излизане нема.
  • 6 стоян георгиев

    1 9 Отговор
    зареваха след руснаците и иранците.нямало да могат асад и компанията да налапат всичките петролни полета.няма да може естествено.друг е въпроса че дори и да налапат няма да могат да ги ползват щото след падането на идил асад изчезва.тои тва много добре го знае и затова не бърза,но иранците са на зор.при тях парата си върви,губят хора ,а не се вижда края на кампанията.