28 Септември, 2017 11:58 1 275 2

Орязаха парите на непокорен благородник

  • белгия-
  • принц лоран-
  • крал филип-
  • шарл мишел

Белгийското правителство отне 15 на сто от годишната издръжка на принц Лоран

Белгийското правителство реши да отнеме 15 на сто от годишната издръжка на принц Лоран - брат на крал Филип, съобщиха местни медии.

Мярката се налага заради постоянно неспазване на протокола от страна на принца.

Решението трябва да бъде утвърдено от парламента и ако влезе в сила, Лоран ще загуби 46 хиляди евро. Наказанието ще бъде еднократно. Принцът получава 308 хиляди евро годишна издръжка от държавния бюджет.

Отбелязва се, че решението е взето след срещи между премиера Шарл Мишел и адвокат на Лоран. Призован да се яви на разговор с правителството, принцът представил болничен лист.

Допитване до общественото мнение наскоро показа, че мнозинството белгийци подкрепят подобна мярка и дори пълното прекратяване на издръжката на Лоран.

Принцът ще бъде наказан заради участие в събитие на посолството на Китай в Брюксел, което е трябвало да бъде съгласувано с белгийското министерство на външните работи. Лоран не се е допитал до правителството в този случай, както и по-рано, когато се е срещнал с премиера на Шри Ланка.

Според протокола представителите на монархията трябва да съгласуват с изпълнителната власт срещите си с чуждестранни дипломати и обществени личности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    11 0 Отговор
    Тия държави са с яко сбъркани държавни устройства ... Или Република или Монархия ... не някакви тъпи мелези ... и накрая да има Крал дето да пита парламента за всяка тъпотия ...
  • 2 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Някъде си имат благородници и си ги издържат от държавния бюджет.Ние си нямаме,но управляващите ни разполагат с дъжавния бюджет като с бащиния.Чудя се кое е по-лошо...
Новини по държави: