Last news in Fakti

29 Септември, 2017 07:03 1 019 0

По-добре късно, отколкото никога! Тръмп поздрави Меркел

  • ангела меркел-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • германия-
  • поздрав

Двамата лидери обсъдиха и Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп е поздравил канцлера Ангела Меркел за победата на парламентарните избори в Германия, съобщи The Hill.

В дните след успеха на Християндемократите държавният глава бе обвинен, че умишлено не честити на канцлера. Както е известно, отношенията между двамата лидери не са розови.

Тръмп нарече политиката на Меркел на отворени врати към бежанците „катастрофална грешка“, а освен това я разкритикува и по други въпроси.

От Белия дом потвърдиха, че в крайна сметка американският президент е поздравил канцлера на Германия. Той е подчертал тесните връзки между Вашингтон и Берлин. Тръмп и Меркел са обсъдили и кризата на Корейския полуостров.

Белият дом посочи, че двамата лидери са обсъдили дейностите на Иран в Близкия изток, иранската ракетна програма и ядреното споразумение, което Тръмп разкритикува като едно от най-лошите, договаряни от Щатите.

На изборите в неделя коалиционният блок на Меркел спечели най-много гласове, но те не са достатъчни за съставяне на мнозинство. Предстоят тежки политически преговори с по-малките партии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА