567 2

Иззеха огромно количество бюлетини в Каталуния

Хиляди студенти излязоха по улиците на Каталуния в подкрепа на референдума

Денис Джамбазов

Испанските сили за сигурност иззеха огромно количество бюлетини в Каталуния, където местните власти се готвят за провеждането на референдум за независимост, съобщиха испанските медии.

Два милиона и половина бюлетини, предназначени за вота, както и четири милиона пощенски плика, са конфискувани от полицията, която получи зелена светлина за действие от прокуратурата.

Властите в Мадрид определиха референдума като незаконен и нарушаващ конституцията. Каталунският парламент обаче посочи, че допитването ще се проведе на 1 октомври.

Междувременно хиляди студенти излязоха по улиците на Барселона и други градове в Каталуния, за да защитят правото на самоопределяне и независимост. Най-многобройни бяха демонстрациите в Барселона.

Испания


Още по темата

 • Масови протести в Каталуния

  Масови протести в Каталуния

  Хиляди души излязоха на протест в подкрепа на референдума в Каталуния през тази нощ, съобщи ABC. Референдумът трябва да се състои утре. Властите в ...
  30.09.2017
  1 515
  5
 • Мадрид: В Каталуния няма да има референдум

  Мадрид: В Каталуния няма да има референдум

  Планирания за неделя референдум в Каталуния няма да се състои. Това заяви говорителят на испанското правителство Иниго Мендес де Виго, цитиран от ...
  29.09.2017
  2 022
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • koпа
  Отговор
  1 10:03  29.09.17
  Сега ще видим каква е демокрацията в ЕС,когато става дума за реферандума в Ирак всички в Европа са демократи включително и САЩ,а за реферандума на каталонците в Испания става незаконен ,не можели да разберат решимуста на Каталуния ,за решимуста на реферандума в Ирак веднага разбират,къде ви остана демокрацията ,накратко всичко е свързано с интересите ,демокрацияте е един от начините за постигане на целите за подчинимост и зависемост от ЕС и САЩ.
 • Варна
  Отговор
  2 13:11  29.09.17
  Мисля, че и тук е време за референдум на същият принцип и на същите основания! - Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора внясят средно по 2,5 млрд. всеки към бюджета а София им връща не повече от 100 млн. в местните бюджети. Въпросните градове опустяват и губят ресурс за сметка на София която харчи парите на изброените за да си опрява собственият двор! - В същото време София няма едно структуроопределящо предприятие! Тя е града на 500-те хиляди чиновника!

Напиши коментар:


Публикувай