434 2

Скандал с лични имейли в Белия дом

Тече разследване във Вашингтон

Денис Джамбазов

Белият дом започна вътрешно разследване за случаи на използване от висши правителствени служители на лична електронна поща за служебни цели, съобщи „Политико“.

Позовавайки се на четирима неназовани правителствени източници, изданието посочва, че разследването е започнало тази седмица. В медиите се появи информация, че зетят и съветник на президента Доналд Тръмп Джаред Къшнър, както и други високопоставени служители в Белия дом, са използвали личните си имейли за служебни цели.

В понеделник комисия към Камарата на представителите поиска от Белия дом информация във връзка с твърденията. Според медийна информация шестима приближени на Тръмп са използвали личните си имейли за служебни нужди, включително Къшнър и дъщерята на президента Иванка Тръмп.

Те ще бъдат основни лица в центъра на разследването. Списъкът включва също бившия началник на президентската канцелария Райнс Прибъс, бившия главен стратег на правителството Стивън Банън, един от ключовите съветници на Тръмп - Стивън Милър - и директора на Националния икономически съвет Гари Кон.

По време на президентската кампания в Щатите през миналата година основният опонент на Тръмп – Хилъри Клинтън, беше обвинена от него за използването на личната си поща за служебни цели.

Републиканецът заяви, че кандидатката на демократите, която беше държавен секретар на страната, е поставила под риск националната сигурност.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 10:53  29.09.17
  Путин!?? Руските хакер!?!? Това е руска агресия!!! Атакувайте Северна Корея!! Памперсиииии!!!
 • Пеньо
  Отговор
  2 15:09  29.09.17
  На Дони му се връщат прекомерните нападки! Хак му е!

Напиши коментар:


Публикувай