29 Септември, 2017 10:43 779 2

Скандал с лични имейли в Белия дом

  • белият дом-
  • сащ-
  • скандал-
  • имейли-
  • кореспонденция-
  • джаред къшнър

Тече разследване във Вашингтон

Белият дом започна вътрешно разследване за случаи на използване от висши правителствени служители на лична електронна поща за служебни цели, съобщи „Политико“.

Позовавайки се на четирима неназовани правителствени източници, изданието посочва, че разследването е започнало тази седмица. В медиите се появи информация, че зетят и съветник на президента Доналд Тръмп Джаред Къшнър, както и други високопоставени служители в Белия дом, са използвали личните си имейли за служебни цели.

В понеделник комисия към Камарата на представителите поиска от Белия дом информация във връзка с твърденията. Според медийна информация шестима приближени на Тръмп са използвали личните си имейли за служебни нужди, включително Къшнър и дъщерята на президента Иванка Тръмп.

Те ще бъдат основни лица в центъра на разследването. Списъкът включва също бившия началник на президентската канцелария Райнс Прибъс, бившия главен стратег на правителството Стивън Банън, един от ключовите съветници на Тръмп - Стивън Милър - и директора на Националния икономически съвет Гари Кон.

По време на президентската кампания в Щатите през миналата година основният опонент на Тръмп – Хилъри Клинтън, беше обвинена от него за използването на личната си поща за служебни цели.

Републиканецът заяви, че кандидатката на демократите, която беше държавен секретар на страната, е поставила под риск националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 4 Отговор
    Путин!?? Руските хакер!?!?
    Това е руска агресия!!!
    Атакувайте Северна Корея!!
    Памперсиииии!!!
  • 2 Пеньо

    1 1 Отговор
    На Дони му се връщат прекомерните нападки! Хак му е!