Last news in Fakti

29 Септември, 2017 13:30 1 350 1

Юнкер: Ще трябва чудо, за да се договорим с Великобритания

  • великобритания-
  • жан - клод юнкер-
  • ес

Тереза Мей отбеляза напредък

Ще е нужно чудо, за да могат Великобритания и ЕС да постигнат споразумение за излизането на страната от Съюза. Това заяви представителя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер, цитиран от „Индипендънт“.

Той обяви, че достигането на споразумение за раздялата е нужна, за да започнат да се разглеждат възможностите за бъдеща търговска сделка.

Главният преговарящ за Brexit от страната на ЕС Майкъл Барние вече обяви, че ще са нужни месеци, за да се постигнат първите договорености по въпроса.

Все още не е постигнато съгласие за финансовите плащания на Великобритания в бюджета на ЕС до 2020 г. и очертанията на границата с Ирландия.

"До края на октомври ние няма да имаме задоволителен напредък. В края на тази седмица казвам, че няма да има задоволителен напредък от сега до края на октомври, освен ако не се случат чудеса", подчерта Юнкер в Талин.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е имало напредък по въпроса за правата на европейските граждани в ЕС. Разговори ще се водят и на срещата на върха през следващите два дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ask Jeeves

    6 0 Отговор
    Питайте американците какво се прави, когато не се постига споразумение с мирни средства. Те имат богат опит и веднага ще ви насочат в правилната посока.
Новини по държави: