Last news in Fakti

29 Септември, 2017 15:30 2 604 13

Мадрид: В Каталуния няма да има референдум

  • испания-
  • референдум-
  • каталуния

Карлос Пучдемон настоява, че ще реализира вота

Планирания за неделя референдум в Каталуния няма да се състои. Това заяви говорителят на испанското правителство Иниго Мендес де Виго, цитиран от RT.

“Настоявам, че на първи октомври няма да се състои референдум“, заяви Де Виго.

В момента превозвачи демонстрират в Каталуния в полза на референдума. В момента властите в региона настояват, че ще успеят да проведат вота.

„Всичко е подготвено. Има 2000 пункта за гласуване. Имаме всичко нужно за провеждането на гласуването. Не мисля, че някой ще опетни имиджа на каталунското движение с използването на насилие. Ние искаме хората да изразят мнението си“, заяви президента на Каталуния Карлос Пучдемон.

Испанската полиция вече иззе хиляди бюлетини и урни за гласуване в Каталуния. Официалните лица в региона обаче продължават да подготвят гласуването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ask Jeeves

    28 0 Отговор
    Яснооо, без малце кютек няма да мине... То друго и не се очакваше.
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    41 5 Отговор
    Е нали е демокрация защо не позволите на хората да изразят мнението си?ужким европа ала бала ценности?или кога ви отърва е демокрация кога не не
  • 3 ГОСТ

    13 2 Отговор
    БЕЗ ИКОНОМИКАТА КАТАЛУНИЯ!?
  • 4 koпа

    32 2 Отговор
    Когато е за реферандума в Ирак ,ЕС и САЩ веднага са за демокрацията съгласни са,а за Испания не може къде остана демокрацията,която постояно я дъвчете.
  • 5 ДДР

    16 0 Отговор
    Демокрацията не винаги е желана, въпреки всички хвалби и високопарни думи ...
  • 6 ЗЕВС

    12 1 Отговор
    Демокрацията – най- лошата форма на управление, ако не се броят всички останали.
    Уинстън Чърчъл
  • 7 Варна

    17 5 Отговор
    И тук трябва да има референдум, за големите градове както казвам не за първи път!
    Всичките те внасят милиарди в Републиканският бюджет, а София им връща не повече от 100 млн. За разлика от самата нея, чиито бюджет нахвърля бюджетите на Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Търново и Русе взети заедно!
    Не е само неправилно! - Нагло е!
    Над 600 млн, лева е годишната дотация от Държавата към бюджета на София! А бюджетите на изброените от мен градове трудно надхвърлят 250 млн. заедно с местните данъци и такси!

    - Колко смятате ще се търпи да внасяш 3 млрд. лева и да ти връщат 100 млн.? - Няма да говоря допълнително през министерствата, какви допълнителни пари като проекти се хвърлят допълнително т.н. наш първи град!
    Изсипете, в който и да е град средно по 3 млрд. на година и пак ще си говорим, да ли същият е динамичен и се разширява!
  • 8 Барчо

    22 1 Отговор
    Ще е интересно как ще се развият нещата. Ако признаят вота, този в Крим автоматично ще трябва да важи. А пък работата отива на битка. Къде е демокрацията? Светът се развива, но не към добро.
  • 9 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    20 2 Отговор
    Да ви акам на демокрацията.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фильо Соф

    17 1 Отговор
    На един митинг всички викали:
    - "Де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я..."
    Само две глухи баби викали:
    - "Мен-стру-а-ци-я, мен-стру-а-ци-я..."
    На един от митингуващите му направило впечатление и попитал, защо така скандират и се опитал да ги поправи. А двете баби му отговорили:
    - Демокрация, менструация все тая, важното е кръв да се лее.
  • 12 Нека нека

    0 0 Отговор
    Ами изглежда ще се започне трепането,щом демокрацията не иска правда а иска да внася само черни афрогниди да им изнасилват нацията ....Скоро цяла Европа ще пламне !!!! И черните маймуни ще започнат да мрат избивани от тези които не ги искат ...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: