29 Септември, 2017 19:52 3 892 8

Кризата в Бангладеш излиза от контрол (СНИМКИ)

  • мианмар-
  • бангладеш-
  • рохинга-
  • оон-
  • криза

Броят на избягалите от Мианмар рохинги надхвърли половин милион, алармира ООН

Кризата в Бангладеш излиза от контрол (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Броят на мюсюлманите рохинги, избягали от Мианмар в Бангладеш от миналия месец, вече надхвърли половин милион, предаде ТАСС, цитирайки изявление на ООН.

Заместник-говорителят на ООН Фархан Хак заяви пред медиите, че това е най-голямата бежанска вълна в региона от десетилетия насам. Той добави, че като се отчитат последните данни от хуманитарната служба на ООН, може да се предположи, че общият брой на бежанците рохинги в Бангладеш дори е над 700 000 души.

Хак добави, че агенциите за помощи работят с правителството на Бангладеш за подобряване на достъпа по суша до бежанските лагери и за облекчаване на доставките на хуманитарна помощ.

Кризата в Бангладеш излиза от контрол (СНИМКИ)

Към днешна дата партньорските хуманитарни организации са получили само 36,4 милиона долара от 77-те милиона, които ООН поиска в началото на месеца. Мащабът на извънредната ситуация нарасна и организацията ще поиска повече средства, подчерта Хак.

Сред бежанците има и около четвърт милион деца по данни на УНИЦЕФ.

Кризата в Бангладеш излиза от контрол (СНИМКИ)

Кризата в Бангладеш излиза от контрол (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    21 13 Отговор
    Не са избягали от Бирма, а са върнати в Бангладеш.
    И не са хора, а мюсюлмани.

    Коментиран от #2

  • 2 куку руку ку

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Независимо каква религия изповядват, всички са хора.
    Не са хора само тези, които в Името на Бога (независимо как именуват Бога), убиват други хора
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вещ в занаята

    8 1 Отговор
    Да не дава Господ !!!! А нашите кирливи цигани роми лапат от няколко места помощи и живот си живеят на гърба на българите !!! Тука е рая за м...лите...ходят да се регистрират в Холандия Белгия и Германия и си теглят с карти в България по 1000-2000евро на месец ,отделно социалните в България им дават КВОТО имат да им дават щото са им длъжни и така се развъждат гнидите необезпокоявани от ООН !!! А българчетата да мрат щото Бойко така иска и било вредно да се множат ,нацията трябвало да изчезне !!!!
  • 5 тоя

    3 1 Отговор
    поне бягат мюслита при мюслита, не като при нас, идва различна гадост идил-миндиловска, да си ходят при своята вяра ,ще е по лесно за тях , а пък за нас малко повече въздух,че вече се задушаваме от нашите цигано-роми,които все повече се наричат турци , ама все същите черни...а пък турци хич не ги щат, да не са луди ....
  • 6 Факт

    6 1 Отговор
    защо бягат, защото свине от техни среди се бият с правителството и искат да наложат шириат в Бирма и подобни свинщини...,затова ги млатят и ги помолиха най учтива да си ходят при своите талибано-свине...това е истината.Съща история и на Филипините...там където има талибано-свиня трева не расте...всички го знаят.
  • 7 ХОР идиоти

    2 1 Отговор
    тези снимки-монтаж,колаж и други сме ги виждали в Европа,после се оказало,че всичко изопачено,ако сещате за случката с един алахакбаровец в Унгария ,който се хвърлил върху релсите с детето си, ама го написаха като чели унгарска полиция го бутнала под влак. За това най вече питайте соросоидни кърлежи и НПО-мошеници,как се прави ...за малко пари много лизане на едни места...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.