Last news in Fakti

30 Септември, 2017 08:45 8 987 77

САЩ с финансов удар срещу Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Готвят се нови санкции

САЩ ще разширят финансовите санкции срещу Русия, съобщи ABC.

Новите санкции ще влязат в действие от 28 ноември. Санкциите ще засягат руски банки и енергийни компании.

Ограничителните мерки предвиждат намаляване на максималната продължителност на пазарното финансиране на руските банки, подлежащи на санкции, до 14 дни. За петролните и газовите компании тя ще бъде до 60 дни, съобщава американското финансово министерство.

През август президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон за разширяване на санкциите. Той обаче предварително обяви, че е против решението на конгреса. Сенатори вече го притискат да изпълнява санкциите.

Очаква се потвърждение за въвеждането на новия пакет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    80 54 Отговор
    Отдавна руски банки не се кредитират в американски банки-от 2015 година...та са малко закъснели говедарите. Да не говорим за газовите компании,които вече не работят с кредити от чужди банки-това беше въведено от началото на 2016 година...Тази "новина" е само за соросоидите--да получат ана..ен оргазъм..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 законен

    32 23 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХА":

    Я ходи се скрий откъдето си изпълзял и кой ти е казал , че можеш да говориш от името на българите , да не си ходил на избори случайно ?

    Коментиран от #5

  • 4 tost

    71 47 Отговор
    Рогатите взеха да си показват рогата.

    Империята на злото,САЩ са терорист номер 1 в света.

    Според шепа тролове,Русия до 2017 трябваше да фалира,но руснаците не се дават лесно. Историята го е доказала,пробва Напольон,пробва Хитлер,сега се пробват и говедарите.

    Коментиран от #14

  • 5 изчезни като пръдня

    11 29 Отговор

    До коментар #3 от "законен":

    Не той, ти ще се скриеш... само замърсяваш въздуха ;)
  • 6 Sergiy

    33 56 Отговор
    14-дни за финансов сектор и 60 дни за енергийни, това се казва едно голямо начало на край на путьо, а подлози на путьо кефят ме най-много, че това всичко не вреди на путьо ;))))
    Ами изчакайте и да видите какво ще каже захарова, димон-айфон и самият путьо, ще ревят и то много ;))
    Обаче най важното, че санкции бяха за в "позла" на икономика на московия ИЛИ вече НЕ, забравих последно нареждане което путьо дава по TV.
    Тука вече, трололове на путьо ще напиша, какво беше последно от много последните нареждане, все пак санкции добре или зле, уже беше добре 2015г., а пак същата година само че към края вече беше зле, обърквт бедните хорица, които като стадо вярва на всяко променящото мненние на путьо, а то се променя всеки три-четри месеца, е то ва се казва да се е..ава с малко то мозъци на своите хорица, които като стадо овце ;)))

    Коментиран от #22, #61

  • 7 стоян георгиев

    39 35 Отговор
    санкциите уж не деистват,а при нови такива путиновите тролове оревават орталъка!!!кво ви пука за новите такива бе убавци нали в русия те са полезни,а правят сащ и европа да фалират !!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 onq s konq

    34 47 Отговор
    Само тека! Санкциите требе да са много жестоки към ушанките!Бравос!

    Коментиран от #23

  • 9 логично

    46 24 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Щом въвеждат нови санкции значи сегашните не са постигнали целта си.

    Коментиран от #12, #48

  • 10 Камелия Тодоров

    27 37 Отговор
    Санкции до дупка и санитарен натовски кордон около Мордор ! Впрочем, големият удар предстои- сенатската комисия завършва доклада си ! Авоарите не Путин и сие ще лъснат и ще бъдат блокирани ! О , бедни Путя ! Буквално !

    Коментиран от #24

  • 11 Путин

    32 21 Отговор
    Веднага си го местя в другия крачол,докато Тръмп не ми го е зашил.
  • 12 юрист

    23 35 Отговор

    До коментар #9 от "логично":

    Напротив- работят, но е добре да се позатегнат! КОГАТО НА РУСНАЦИТЕ ИМ СЕ ОТРЕЖЕ ИЛИ МИНИМАЛИЗИРА ДОСТЪПА ДО КРЕДИТИРАНЕ ОТ САЩ И ЕС БАНКИ, ПУТЛЕР ЩЕ ПРОПРИЕ РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ- ЗАЩОТО РУСИЯ Е ТАКАВА ДЪРЖАВА- МНОГО СЕ ЕЖИ НА САЩ И ЕС, МНОГО РИТА СРЕЩУ ТЯХ, ОБЯВИЛА НИ Е ЗА СВОЙ ВРАГ, А - ИЗНЕНАДААА- ПЕТРОЛНИТЕ Й КОМПАНИИ СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ ЕС И САЩ БАНКИ! Руснаците се опитват с чужда пита помен да правят, че и да я представят за своя, на всичко отгоре! На това му се казва ДЕБЕЛООЧИЕ И ЦИНИЗЪМ! Нека ЕС да изключи русия от СУИФТ и тогава руснаците ща оцапат яко гащите с кафяво- нали уж направили аналог на СУИФТ за БРИКС, само дето никоя държава от БРИКС НЕ ИСКА да получава рубли- особено пък закъсалата Венецуела и Бразилия:D

    Коментиран от #26, #30

  • 13 kato

    33 19 Отговор
    Като Ви чета постовете, и се чудя на възрастта ви. Санкциите са едно от малкото неща, които са във властта на америганците. Нито могат да се противопоставят в Сирия, нито в Украна. За успешна война с Русия им трябват още 5 г. за да пуснат хиперзвукови безпилотници и микро-ядрени бомби. Могат да влияят и на някои комисии в ООН. Това е хибридна мръсна война в действие още преди 2014-а година и кримският гзобрък. Ако някой ден на Чайника му писне, финансовите санкции ще станат световни, а американската икономика ще фалира.

    Коментиран от #15

  • 14 Киро

    23 24 Отговор

    До коментар #4 от "tost":

    Копейка неграмотна, ще обясниш ли кой е НаполЬОн?

    Коментиран от #27, #29

  • 15 юрист

    21 28 Отговор

    До коментар #13 от "kato":

    “...Публикувано във факти.бг: Нито могат да се противопоставят в Сирия, нито в Украна....“ Глупости! Ако не могат да се противопоставят в Сирия и Украйна, защо слагат санкции? Ти знаеш ли израз на какво са санкциите,м? Те са израз на ПРАВОТО НА ВСЯКА ДЪРЖАВА НЕ ПРОСТО ДА ОСЪЖДА ЧРЕЗ ВИСШЕТО СИ ДЪРЖАВНО РЪКОВОДСТВО ДЕЙСТВИЯТА НА ДЪРЖАВА- НАРУШИТЕЛКА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, НО И С РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ да й покаже, че щом другата държава нарушава международното право, за това й незаконно поведение има ИКОНОМИЧЕСКО НАКАЗАНИЕ! Руската икономика не е самозадоволяващо се натурално стопанство, колкото и на путлер да му се иска да я представи за такава. ДългИ години русия внасяше ГОТВАРСКА СОЛ от Украйна , като този внос представляваше над 70 % от цялото потребление на тази стока в русия. То е достатъчно на русия да й се спре вноса на готварска сол и мужиците ще направят втора воср срещу путлер:D

    Коментиран от #19, #21

  • 16 Kcaniba

    34 16 Отговор
    Империята на злото и лъжата е САЩ!!!
    ФакТ!!!
  • 17 Различен

    30 15 Отговор
    Поредната глупост на краварите. Гърчат се. Защо ли???
    А-ааа, защото има решение на БРИКС, разплащанията между тях да не е в доларЕ! Говорим си за едни 200-300 милиарда доларЕ! И какво става с доларЕ-то? Ами заминава в небитието, помалко, помалко!
    То и без това е само хартийка без покритие от 70-те години насам!
    Мъка, мъка! Идва край на поредната империя-ФАЩ!!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 18 юрист

    13 26 Отговор

    До коментар #17 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: А-ааа, защото има решение на БРИКС, разплащанията между тях да не е в доларЕ!..“ Хайде сега- публикувай официално съобщение на Венецуела или Бразилия, че от еди коя си дата те влизат в руския суифт и започват РЕАЛНО разплащане чрез руската рубла, а не чрез американският долар:D Посочи поне ЕДНА статия, в която пише точно това:D

    Коментиран от #36

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохи

    31 17 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Важното е че Русия се развива в правилната посока, а запада в грешната. ПОЧТИ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ДА СЕ СПУКА ОГРОМНИЯТ БАЛОН ОТ ИЛЮЗИИТЕ НА ЗАПАДА.
    Които мисли ПРАВИЛНО И ПОЗИТИВНО вижда какво се случва, и ЗАЩО!!!!
    За съжаление на много ЗАБЛУДЕНИ МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА БЪДЕЩЕТО Е РУСИЯ МНОГО ПРОСТО ТЯ Е ПОЗИТИВНА И МИСЛИ ЗА ВСИЧКИ ХОРА НА ПЛАНЕТАТА. АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ЩЯХМЕ ДА ХОДИМ С ЧАЛМИ И ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА НИ С НАКАКВИ ПАРЦАЛЕТА НАМОТАНИ НС ТЪПИТЕ НИ КРАТУНИ.
    СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО

    Коментиран от #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сиргей

    8 30 Отговор
    Русия ни завлвдяла тя е аргесор!!
    Инак щяхме още да си живеем с турците, и Крим щеше да е наш!!

    Коментиран от #55

  • 26 Хохи

    29 12 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Путин отряза и ИЗГОНИ РОТШИЛДСКИТЕ БАНКИ много отдавна.
    Същите тия банки кадето ти финансират УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
    ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИШ за да си спеси семейството и душата си!!!!
  • 27 someone

    26 12 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    Нека аз ти обясня, той е част от поредицата позорно разбити мегаломани, алчни да подчинят и унищожат Русия завинаги. Същата съдба чака и световната мафия начело със САЩ , която сега пробва икономически оръжия , а ако те се провалят ще премине към военна атака и ще бъде пометена.
  • 28 юрист

    17 28 Отговор

    До коментар #21 от "Хохи":

    “...БЪДЕЩЕТО Е РУСИЯ...“ Дрън-дрън- ако беше българин, а не руснак, нямаше да пишеш такива неща! Бъдещето е МНОГО непредсказуемо, с навлизането на ИИ / изкуственият интелект/ и само онази държава, която ПЪРВА патентова цялостна разработка за него, ще дръпне напред! За сега не се очертава това да е русия. А и с метановия хидрат, който БЪЛГАРИЯ притежава в своята акватория, ние можем да бъде АБСОЛЮТЕН КОНКУРЕНТ на руския газпром- за това ли руснаците така злобно хапете България и българите, че сме били малка и видите ли, “незначителна“ държава, без големи залежи на природни ресурси, а? ;)

    Коментиран от #34

  • 29 умен

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    НаполЕон-вид коняк и златна монета? Познах ли?
  • 30 логично

    22 7 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    От стари каки, пишман юристки акъл не ща! Зигмунд Фройд е обяснил твоя проблем.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Някой

    17 20 Отговор
    Русия отдавна е в колабс дори путиновите олигарси не живеят там живеят в Монако ,САЩ,Виена и др.Подчти всички нормални хора бягат Турция върви по тяхния път неможе да вървиш против целия свят.Само в България има още малоумници който величаят диктатора Путин,самочи досега не съм видял някой да иде да работи в Русия като е толкова хубаво.

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Различен

    12 16 Отговор

    До коментар #32 от "Някой":

    Никой не иска да ходи в Русия!
    Само едни 10-тина милиона искат руско гражданство и да живеят и работят там!

    Коментиран от #39, #70

  • 34 Различен

    12 8 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Някакви разработки, за промишлено използване на метановият хидрат, ако обичате, като доказателство за вашата теза, за енергийната независимост на БЪЛГАРИЯ или си пишем, колкото да не заспим?

    Коментиран от #38, #41

  • 35 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Някой":

    Е как да видиш каквото и да било,като седиш само вкъщи и чешеш клавиатурата.Ами така и така имаш свободно време,вземи научи малко правописа.

    Коментиран от #42

  • 36 Различен

    15 7 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    „През последните 10 години съвкупният вътрешен продукт на БРИКС е нарастнал със 179%, търговският обмен с 94%, а градското население с 28%. БРИКС не е говорилня, а отбор, който си върши работата докрай“.
    Сякаш за да потвърди тези думи, сп. „Икономист“ в статия, посветена на БРИКС, в броя си от 8 юни 2017 година, подчертава: „Дори след техните неотдавнашни изпитания, съвкупният им вътрешен продукт /$16.6 трилиона/ остава далеч по-голям от това, което тимът на Голдман предвиждаше през 2003 година /$11.6 трилиона/.
    Налице е стремеж на страните от БРИКС да дедоларизират своите икономики – постъпателно и методично. Въпреки, че това се натъква на активната съпротива на световното банкерско лоби, лидерите на Русия, Китай и Индия нямат намерение да се отказват от своето решение да търгуват помежду си в национални валути.
    Главен инструмент на прехода към разплащане в национални валути трябва да стане споменатата вече Банка на БРИКС. Засега нейният уставен капитал е недостатъчен за реализация на тази амбициозна цел, но в Сямън бе заявено, че към 2025 година 90% от търговските операции между страните от БРИКС ще се извършват в национални валути.
    Китай е готов да ускори това начинание. Скоро Пекин ще обяви една фючърсна сделка за суров петрол, оценена в юани и конвертируема в злато. Централната банка на Русия и Народната банка на Китай вече подготвят суапови сделки в рубли и юани.
    По този повод в свой коментар за срещата в Сямън от 5 септември в сайта „Ейшъ Таймс

    Коментиран от #37

  • 37 Различен

    10 4 Отговор

    До коментар #36 от "Различен":

    По този повод в свой коментар за срещата в Сямън от 5 септември в сайта „Ейшъ Таймс“ /”Asia Times”/ световно известният журналист Пепе Ескобар/4/ закачливо подмята: „Ако тази идея само веднъж прекрачи границите на БРИКС и достигне до страните от БРИКС плюс, а след това и до глобалния Юг, реакцията на Вашингтон ще бъде подобна на взрив на атомна бомба /да се надяваме, не в буквалния смисъл/“.
  • 38 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #34 от "Различен":

    Напишете си в нета “метанов хидрант България германски проект“ и ще видите доста материали. Ползвайте си нета по предназначение- за търсене на информация и веднага ще намерите инфо.
  • 39 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Различен":

    Грешка.Друг беше с правописа. Извинявам се.
  • 40 сноу

    14 8 Отговор
    Какво могат да кредитират хамериканските помияри ,с тия хвърчащи хартийки, дето имат покритие, като на баба ми отърканата тенжера.Политическите хиени в конгреса, защипаха Тръмпуцио за топките и ту стискат едната ,ту другата ,и той блее по свирките им .Но ..проблема си е негов ..нали лют мерак го тресеше ,президент да бъде.а нещо напоследък му стихна ентусиазма да се кокори с" фърст"
  • 41 юрист

    4 14 Отговор

    До коментар #34 от "Различен":

    Последно- искам само да вметна, че метановият хидрат МОЖЕ СПОКОЙНО да се транспортира по цялата газопроводна инфраструктура и в България, и в ЕС. А приходите от залежите в българската акватория от метанов хидрат се изчисляват грубо на БЪЛГАРСКИЯТ БВП ЗА 407 ГОДИНИ.
    1. http://www.investor.bg/novini-ot-chernomorieto/464/a/prez-2018-g-shte-testvat-dobiv-na-metan-ot-gazovite-hidrati-v-cherno-more-217014/ През 2018 г. ще тестват добив на метан от газовите хидрати в Черно море Специална сонда ще бъде разположена в българската икономическа зона
    2. http://www.dnes.bg/science/2017/07/24/goriasht-led-v-cherno-more-ekspediciia-vadi-metan-za-milioni.348195
    3. http://www.168chasa.bg/article/4256639 Съкровище за 16 800 МИЛИАРДА на дъното на Черно море Учени: Само запасът от метан в газовите хидрати е равен на брутния ни вътрешен продукт за 407 години.

    Коментиран от #43, #45

  • 42 Някой

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Толкова ниско сте паднали тролчета че не заслужава да се занимавам с вас.
  • 43 Различен

    12 4 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    Скъпа, как си със зрението??
    Ти сама си написала, че 2018 ще ТЕСТВАТ сонда??? След теста, няколко години анализи и отстраняване на грешки! Та към 2030 година може да има наченки на някакви ПРОМИШЛЕНИ добиви!!!
    А до тогава?????
    А Ограмоти се малко, че голям майтап правиш тук! Не всичко е алинеи и ЧЛЕНОВЕ!!!! От всякакво естество, разбира се!

    Коментиран от #44

  • 44 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #43 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Ти сама си написала, че 2018 ще ТЕСТВАТ сонда???..“ ТЕСТВАНЕТО Е ИЗВЪРШЕНО ВЕЧЕ МНОГОКРАТНО В ЧУЖДИ ВОДИ и това е КРАЯТ на проекта. Или ти не виждаш, или за русия допускаш всичко, което съдържа чстичката “ще“, а УМИШЛЕНО го отричаш за България!“...Оказва се например, че ИСТИНСКАТА ЗАПЛАХА ЗА ПРИСЪСТВИЕТО НА ГАЗПРОМ НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР НА ГОРИВАТА НЕ Е ШИСТОВИЯ ГАЗ, А ГАЗОВИТЕ ХИДРАТИ, ТОВА СЕ ПОСОЧВА И В ДОКУМЕНТИ НА РУСКОТО ЕНЕРГИЙНО МИНИСТЕРСТВО НА ГАЗПРОМ ОТ 2013 Г...“ http://www.168chasa.bg/article/4256639
    ЗА ТОВА руските тролове внушавате, че България и другите държави от Източна Европа НЯМАЛИ УЖ АЛТЕРНАТИВА на руския природен газ!
  • 45 Различен

    16 4 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг:
    До коментар #34 от "Различен":


    Последно- искам само да вметна, че метановият хидрат МОЖЕ СПОКОЙНО да се транспортира по цялата газопроводна инфраструктура и в България, и в ЕС.

    Уважаеми съфорумци, имаме нова кандидатка за няколко Нобелови награди!!!!
    Това по тръби да транспортираш нещо в твърда форма, като метановия хидрат, който е като лед, си е направо такова откритие, върху което се потят учени от целия свят! И се чудят как от тази твърда форма и фаза, да получат така желаната газообразна форма на метана!
    Но ние имаме пробив! Науката ряпа да яде!
    Наша" изтъкната юристка" създаде технология и промишлена разработка с която ще транспортира метановият хидрат по българската и Еврогейската газопреносни мрежи!
    Да ни е честитООООО!!!!!!
    Аш колсун бабо, машала!!!

    Коментиран от #47

  • 46 ким

    13 1 Отговор
    корея ще им покаже къде зимуват раците
  • 47 юрист

    7 17 Отговор

    До коментар #45 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Това по тръби да транспортираш нещо в твърда форма, като метановия хидрат, който е като лед, си е направо такова откритие, върху което се потят учени от целия свят!..“ Който си е глупав като вас, то то е завинаги! Метановият хидрат съдържа метан. Какво се случва СЛЕД изваждането на метановия хидрат на повърхността на земята, когато налягането НЕ Е това, което е под морския шелф? Според теб- „умника“ си ЗАПАЗВА твърдата форма, така ли? Ахахахаха:D:D Добре, че не си българин, защото щеше да бъде много ЖАЛКО, ако етнически българин е разрешил на политиците да го опростачат до там, че да забрави елементарната химия....

    Коментиран от #49

  • 48 стоян георгиев

    3 18 Отговор

    До коментар #9 от "логично":

    така е .все още русия не е е склонна да преговаря за ситуацията в донбас ,сирия и т.н.
  • 49 Различен

    19 4 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    А аз се ужасявам, че ти минаваш за българка! Толкова е обидно!!
    Та как точно вадиш замръзналия на лед метанов хидрат на повърхността?? Направо плачеш за Нобел!
    Обличаш водолазния костюм, гмуркаш се едни 2000 метра, стигаш дъното, копаеш още едни има няма 200-300 метра, докато го стигнеш, пълниш джобовете и изплуваш на повърхността. Разтоварваш джобовете и го превръщаш в газ метан!!
    Нобел, два, три може би?
    Нали точно това е проблема, че няма как да се извади в големи количества, този лед! На 2000 метра налягането е 200 атмосфери, което си е гигантско, да не говорим за копаенето още на 200-500 метра. Технологията е, да се втечни този лед на тази дълбочина и вече, като течна фаза, да се извлече на повърхността, по тръби, за да стане ПРОМИШЛЕН добива!
    Боже, колко си елементарна и проста!
  • 50 Георг Георгиев

    13 3 Отговор
    Когато искат съдействие от големия мечок за Сев.Корея не могат да му налагат санкций-това ли е мирното разбирателство?
  • 51 юрист

    7 16 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Та как точно вадиш замръзналия на лед метанов хидрат на повърхността??...“ С ГЕРМАНСКА ТЕХНОЛОГИЯ, бе , шмульо! ИМА ГЕРМАНСКИ ПРОЕКТ ОТ 11 ГОДИНИ, КОЙТО Е РАЗРАБОТИЛ НАД 4 ТЕХНОЛОГИИ! Отивай сега да питаш ГЕРМАНЦИТЕ каква им е технологията, за да ти се надсмеят и да те подиграят, че си толкова елементарен, че искаш да ти казват търговските си тайни:D:D:D Не си българин, сори- българите НЕ СМЕ чак толкова тъпи като теб! Апропо- знаеш ли какво означава думата “хидрат“ ,м?:) Бегом в 8ми клас да четеш химия, че ми писна неуки руски тролове да се представят за корифеи по химия и физика! Неуки зелени руски човечета!

    Коментиран от #53, #56

  • 52 гост10

    13 2 Отговор
    единственият факт след налаганите досега санкции е побоят над обучените главорези в Сирия и покупките на руско оръжие от Турция и Ирак .
  • 53 Различен

    18 7 Отговор

    До коментар #51 от "юрист":

    пред името ми пише инж., и разбирам доста повече от теб от технологии!
    Прочети си писаниците по-нагоре, американска продажна твар!

    Коментиран от #54

  • 54 юрист

    4 15 Отговор

    До коментар #53 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: пред името ми пише инж.,...“ НЕ СИ ЛИЧИ- БОС СИ в неорганичната и органичната химия като цигане на изпит в 6ти клас! И къде получи средното си образование - в чукотка, в сибир или в Африка?:) Инженер си, но на Връбница в сряда! Пак те питам- КАКВО СЕ СЛУЧВА С ФИЗИЧНАТА ФОРМА НА МЕТАНОВИЯ ХИДРАТ, КОГАТО БЪДЕ ИЗВАДЕН НА ПОВЪРХНОСТТА НА ЗЕМЯТА- ЗАПАЗВА ЛИ ТВЪРДОТО СИ СЪСТОЯНИЕ ИЛИ ПРЕМИНАВА В ДРУГО СЪСТОЯНИЕ? Само не пиши, че си инженер- химик, защото с коментарите си сам доказваш, че това е ЛЪЖА!:D

    Коментиран от #57

  • 55 Sergiy

    4 13 Отговор

    До коментар #25 от "Сиргей":

    вземи си доза на бояришник и се успокои малко ;))
  • 56 гост10

    14 4 Отговор

    До коментар #51 от "юрист":

    след като весели кратко форума на дневник , сега тук ли ставаш за майтап
  • 57 Инж Инженер

    14 4 Отговор

    До коментар #54 от "юрист":

    Лелче , верно много глупости написа.

    Коментиран от #58

  • 58 юрист

    6 18 Отговор

    До коментар #57 от "Инж Инженер":

    Хайде сега- отново- отговори поне ти, пубер, на моите въпроси-
    1. Какво значи хидрат?
    2. Когато бъде изваден на земната повърхност, дали метановия хидрат запазва формата си на “лед“ или се трансформира в друго агрегатно състояние?
    Наистина русофили стават само най- простите хора, които са некадърни да научат неща, изучавани в средното българско образование...

    Коментиран от #60, #73

  • 59 ХОР идиоти

    11 4 Отговор
    къде да отида да получа паричка за това че съм НПО- активист и соросоидна пъпка на оная работа,в махалата казаха търси баш шефа..Питам приятели ,понеже знам че сте много и сте тука , виждам дори и сега че сте все с много минуси...но пък чичко паричка наш човек...
  • 60 Инж Инженер

    12 2 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    Лелче , ти тотално си объркала темата.ако искаш отвори си нова тема с примерно заглавие"събеседник по желание" и там можем да обсъдим фундаменталните ти познания по химия.тука темата е за друго, и стига си писала глупости.

    Коментиран от #62

  • 61 Знаещ

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Sergiy":

    Най-смешното е, че Украйна и без санкции затъна брутално. Заплатите и пенсиите само за три години паднаха близо ТРИ пъти. Доживяхме украинците да идват да ни мият чиниите и да ни слугуват по морето буквално за без пари.

    Коментиран от #71

  • 62 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #60 от "Инж Инженер":

    Имаш още жълто около устата- не е ли време да отиваш да те нахранят мама и тате, м, неук пубер? И внимавай как се държиш с тях, защото те плащат твоите осигуровки....

    Коментиран от #63, #65, #69

  • 63 Инж Инженер

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "юрист":

    Лелче , пак некомпетентно и не по темата изказване.За пуберите осигуровките ги плаща държавата.
    нещо смисленно имаш ли да напишеш.
  • 64 Петров

    2 9 Отговор
    Скоро ще бъде въведено и икономическо /търговско/ ембарго на Русия това са само дребни, незначителни, предупредителни санкции...След търговското ембарго вече ще го закъсат братушките, засега почти не са под санкционен режим...

    Коментиран от #68

  • 65 Тооооооооооооо

    12 1 Отговор

    До коментар #62 от "юрист":

    То само това ни остана-да вадим с кофите газ на буци....ааааати и умопомрачителната олигоф..ения. То ако е така-досега да вадеха по всички морета германците-а не да натискат цяла Европа за С.Поток 2...-логиката ти е "джелезна " лелче..
  • 66 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    след толкос удари , кат почне купона Корея 2 рашките дал няя си върнат кат на корея 1 купона и да завият на умряло майки из сша
  • 67 Бат Мишо

    6 1 Отговор
    след толкос удари , кат почне купона Корея 2 рашките дал няя си върнат кат на корея 1 купона и да завият на умряло майки из сша
  • 68 Бай хой

    10 3 Отговор

    До коментар #64 от "Петров":

    Интересно как сащ закъсаха без санкции та нямат пари за заплати. Наложи се да теглят 350 милиарда за заплати през октомври и ноември. И каква наглост да се изживяват като санкциониращи. Без санкции са я закъсали а колко ще издържат ако Голямата Мечла ги санкционира? Може би по малко от ердоган.
    Знаем кой може да налага ефективни санкции.
  • 69 пренебрегнат пубер

    13 2 Отговор

    До коментар #62 от "юрист":

    Маме,тати каза да оставяш компа и да ходиш да му врътнеш един омлет,че е гладен. Иначе щял да те разФърли из татамитото!
  • 70 antimediator

    2 9 Отговор

    До коментар #33 от "Различен":

    Слънчасал ли си , или си спал на мокри вестници?
    Забавих , че вие "русофилите" обичате препаратите за баня.
    Та , кои са тези 10 милиона дето искат да живеят и работят в Мордовия ?!
    Ако са севернокорейци , ще ти повярвам.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    9 0 Отговор
    На руснаците им е през дедовия...
  • 73 Друг

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    Тази тема я дъфкахме доста подробно преди няколко месеца. Тогава ти бе доста подробно обяснено къде е проблемът с този тип находища, с технологията от една страна и с икономически съобразното й осъществяване. Беше ти казано, че това находище само по себе си НЕ Е уникално, а всъщност е често срещано и факта, че НИКЪДЕ няма реализиран проект, а се работи по проблема десетилетия би следвало да ти е показателен. Ти обаче си продължаваш с бляновете. Похвално е, че мислиш един вид от родолюбива гледна точка, но не е добре, когато не съобразяваш реалността - това ти е основният проблем в тезата.
    А проблемът има и друга гледна точка - виж какво се случва случва с петролните страни и си представи съпоставим сценарий за България. Махни ги тия розови очила!
    Не мисля да се повтарям. Приятна вечер!
  • 74 Siegfried

    0 13 Отговор
    380,000 имота купени от руснаци по Черноморието .И около 100,000 във
    вътрешността.България вече е про(е)дадена на бушмените.
    Чака се БЪЛГАРСКО правителство ,което ще национализира имотите им
    без възмездие и няма да допусне повече руснаци ТУК.
    Руснаците харесват и обичат България, но мразят Българите.

    Коментиран от #75, #76

  • 75 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #74 от "Siegfried":

    Елементарни са ми еднополюсно мислещи хора като теб. "Що ни е", когато пропаднали англичани купуваха на безценица къщите по селата? Или когато турци изкупуваха плодородната земя? Или когато мадридския мошеник грабеше? Или срещу заменките, които не спират вече десетилетия? Или, или, или ... Руснаците са ти най- малкият проблем, да не говорим, че в момента вкарват малко свежа сила в псевдоикономиката ни, дори само с купуването на имотите ни.
    Надали някой ще позволи национализация, но нали не си мислиш, че тя ще е насочена само към руснаците. Паразити у нас бол - за тях мисли! Те заслужават национализация, а много от тях съд, конфискация и затвор... И няма нужда от национализация, а от национално отговорно правителство, което да реформира гнилите основи на "държавата" - съдебната система. За съжаление това по мирен път няма да стане. Метастазите са толкова много, че само с хапчета няма да стане. Трябва направо ампутация!
  • 76 Да го духате!

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Siegfried":

    А пък хамериканците мразят всички източно православни народи!
  • 77 Путьовци продажни!

    1 2 Отговор
    С наглото си,и безрасъдно поведение, американците вече отчаяно си просят ракетите на Ким Чен Ун...