3 239 3

Срутване на стадион шокира Франция

Има пострадали

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Десетки души пострадаха, след като преграда на стадион се срути във Франция, съобщи France 24.

Инцидентът е станал по време на мач в Амиен. Пострадали са 29 души.

Преградата е паднала, когато фенове на отбора на Лил празнували гол срещу домакините. Тя повлякла хората, струпали се върху нея.

Има четирима души с по-тежки фрактури. Няма информации за опасност за живота на някого. Мачът е бил прекратен.

Медицински екипи веднага са пристигнали на мястото на събитието. Предстои разследване на безопасността на стадиона.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шаран БГ
  Отговор
  1 08:44  01.10.17
  Има много причини да не се ходи на футболни срещи!!! Една от многото е точно тая!!! "Велики" архитекти рисуват стадиони тъй, както никой друг на света не може да ги нарисува!? А най-голямата отговорност за осъществяването на тези "рисунки"се пада на инженерите-конструктори, които се виждат в чудо - как да осигурят разните" изгъзици" на Н.В. Архитекта. После следва осъществяването на архитектурния и инженерен проект със стотиците му проблеми и най-вече с недостатъчен, почти винаги, инвеститорски контрол !!! Изкуственият камък с неговата стоманена оплетка никак не е проста, лека и безотговорна работа ! Много са случаите по света от срутвания на железобетонни конструкции по най-различни причини. По стадионите обикновено сакатлъците стават при максимални натоварвания на неправилно изпълнени железобетонни работи !!!!

  Коментиран от #2

 • Кака Гинка
  Отговор
  2 15:14  01.10.17

  До коментар #1 от "Шаран БГ":

  И малко допълнение:икономията на материали и подмяната им с по-евтини - това си е почти регламентирана кражба.Мислех,че това се прави само у нас,но хора работили в чужбина казват,че почти навсякъде е така.Парите за даден проект никога не се харчат до край за материали,иначе няма да остане за премии на изпълнителите;съответно това се отразява на качеството.Та,ние има от кого да се учим и бързо схващаме,а после се оплакваме,че нищо не ни е като хората...
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  3 15:47  03.10.17
  На Виваком-Герена няма такава опасност!

Напиши коментар:


Публикувай