Last news in Fakti

1 Октомври, 2017 21:00 1 722 1

Кметът на Барселона поиска оставката на Мариано Рахой

  • испания-
  • мариано рахой-
  • каталуния

Той е недоволен от действията на испанските власти в Каталуния

Кметът на Барселона призова премиерът на Испания Мариано Рахой да подаде своята оставка, съобщи „Евронюс“.

Масови сблъсъци между граждани и полиция имаше през днешния ден по време на референдума за независимост в Каталуния. Испанските власти обявиха, че ще направят всичко възможно, за да блокират провеждането на референдума.

„Ако наистина живеем в демокрация, тези полицейски действия трябваше незабавно да бъдат прекратени. Така ще можем по-късно да имаме диалог, ако е необходимо. Рахой трябва да се оттегли, защото той не спази политическата си отговорност“, заяви Ада Колау.

Испанското правителство обяви, че няма да се съобрази с резултатите от референдума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка...

    1 1 Отговор
    Росене, Росене,
    Първо кметът на Барселона не е "той", а тя, щото е жена, или поне се води такава по документи. И второ, след като пикаеше по улиците на Барселона по време на "кметска фотосесия", надали някой я взима насериозно..
Новини по държави: